Ik heb diepvries sardientjes gekocht in een Marokkaanse winkel
Eigenlijk zijn ze te groot ,maar ik ben blij dat ik ze daar kan kopen
Bij de visboer die 1 keer in de week op de markt komt kan ik ze wel bestellen een week van te voren ...zie ik niet zo zitten
Dan maar deze grote diepvries sardientjes
Ik ga ze marineren in een chermoula
In de Marokkaanse keuken word zo vis en soms vlees gemarineerd
Vis ontdooien en goed afspoelen met koud water daarna droogdeppen
chermoula:
stukje gember van 1 1/2 cm
4 tenen knoflook
1 Spaanse peper
peterselie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel scherpe paprikapoeder
1/2 theelepel kurkuma
sap van een halve citroen
ongeveer 50ml olijfolie
Doe dit allemaal bij elkaar en pureer het fijn
Vis in een schaal leggen en vul de buikholte met deze chermoula
en ook aan beide kanten het vel
Laat maar een half dagje zo in de koelkast staan
Ik haal een uurtje voor ik de vis ga grillen in de grillpan de vis uit de koelkast, het moet even een beetje op kamertemperatuur komen
Doe de grillpan insmeren met olijfolie en zet het op hoog vuur
De pan moet heet zijn en dan kunnen de vissen in de pan
Doe ze 3 minuten aan elke kant bakken halverwege omdraaien doe het met 2 vorken tegelijk.
Als het goed is en gaar kun je het visvlees zo van de graat afhalen en graat verwijderen
Ik eet het hier met een gegrilde paprika uit de oven ,bloemkool puree een schijfje citroen en een lekker sausje