Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Ik heb diepvries sardientjes gekocht in een Marokkaanse winkel

Eigenlijk zijn ze te groot ,maar ik ben blij dat ik ze daar kan kopen 

Bij de visboer die 1 keer in de week op de markt komt kan ik ze wel bestellen een week van te voren ...zie ik niet zo zitten

Dan maar deze grote diepvries sardientjes

Ik ga ze marineren in een chermoula

In de Marokkaanse keuken word  zo vis en soms vlees gemarineerd

 

Vis ontdooien  en goed afspoelen  met koud water  daarna droogdeppen

 

chermoula:

 

stukje gember van 1  1/2 cm

4 tenen knoflook

1 Spaanse peper

peterselie

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderzaad

1 theelepel scherpe paprikapoeder

1/2 theelepel kurkuma

sap van een halve citroen

ongeveer 50ml  olijfolie

Doe dit allemaal bij elkaar en pureer het fijn

 

Vis in een schaal leggen en vul de buikholte met deze chermoula

en ook aan beide kanten het vel

Laat maar een half dagje zo in de koelkast staan




Ik haal een uurtje voor ik de vis ga grillen in de grillpan de vis uit de koelkast, het moet even een beetje op kamertemperatuur komen

Doe de grillpan insmeren met olijfolie en zet het op hoog vuur

De pan moet heet zijn en dan kunnen de vissen in de pan           

Doe ze 3  minuten aan elke kant bakken  halverwege omdraaien doe het met 2 vorken tegelijk.

Als het goed is en gaar kun je het visvlees zo van de graat afhalen en  graat verwijderen 

Ik eet het hier met een gegrilde paprika  uit de oven ,bloemkool puree een schijfje citroen en een lekker sausje