Home; zoutarme recepten » dressings en sauzen en marinades » Pesto van rucola met walnoten

Ook een lekkere pesto van rucola; lekker bij vis en groente gerechten.

Makkelijk en vlug klaar. 

Je heb wel een staafmixer of keukenmachine nodig.

Deze pesto is in een afgesloten potje in de koelkast een week houdbaar.

Op wat ingrediënten na maak je het hetzelfde als gewone groene pesto.

 



Ik wil niet teveel maken, een klein potje wil ik bewaren in de koelkast  de rest  gebruik ik vandaag voor bij de tongfilet en een ovengerecht van courgette met mozzarella

 

wat heb je nodig ;

ongeveer 65 gram rucola

handje walnoten

2 tenen knoflook

zwarte of witte peper

30 gram Peccoroni of Parmezaanse kaas

olijfolie 100 ml ...doe het op gevoel 

Niet alles er in `eèn keer bij gooien in de keukenmachine.

Misschien heb je zelfs wat meer nodig 

 

Zet keukenmachine of staafmixer klaar en doe alles bij elkaar

Wel even de velletjes van de knoflook afhalen en bewaar wat olijfolie

En mixen maar tot het helemaal fijn is

Het moet een beetje vloeibaar zijn zo

niet doe er nog wat olijfolie bij tot het een  goede massa is

En  klaar is je pesto

 



Lekker op pasta gerechten ook groente  en vis  smaakt het heerlijk op.