Ook een lekkere pesto van rucola; lekker bij vis en groente gerechten.
Makkelijk en vlug klaar.
Je heb wel een staafmixer of keukenmachine nodig.
Deze pesto is in een afgesloten potje in de koelkast een week houdbaar.
Op wat ingrediënten na maak je het hetzelfde als gewone groene pesto.
Ik wil niet teveel maken, een klein potje wil ik bewaren in de koelkast de rest gebruik ik vandaag voor bij de tongfilet en een ovengerecht van courgette met mozzarella
wat heb je nodig ;
ongeveer 65 gram rucola
handje walnoten
2 tenen knoflook
zwarte of witte peper
30 gram Peccoroni of Parmezaanse kaas
olijfolie 100 ml ...doe het op gevoel
Niet alles er in `eèn keer bij gooien in de keukenmachine.
Misschien heb je zelfs wat meer nodig
Zet keukenmachine of staafmixer klaar en doe alles bij elkaar
Wel even de velletjes van de knoflook afhalen en bewaar wat olijfolie
En mixen maar tot het helemaal fijn is
Het moet een beetje vloeibaar zijn zo
niet doe er nog wat olijfolie bij tot het een goede massa is
En klaar is je pesto
Lekker op pasta gerechten ook groente en vis smaakt het heerlijk op.