Home; zoutarme recepten » visgerechten » Kabeljauw Florentine

Je kent het gerecht misschien van de Iglo uit de diepvries ,je kunt het kant en klaar kopen 

De vis ligt dan onder de spinazie

Maar we kopen niks meer uit pakjes en zakjes kant en klaar ,we maken alles zelf 

Naar eigen smaak een beetje anders ...ala moi

Kabeljauw Florentine

Het word een ovenschaal  vol met groente en een bodempje pasta dat laatste is opotioneel


Wat hebben we nodig  voor 2 pers.

250 gram a 3 ons kabeljauw

300gram spinazie

1 stang prei

2 stangen bleekselderij

1 rode puntpaprika

1 rode ui

1bakje slagoom 200 ml

 50gram jonge geraspte kaas .

Wat snippers  Parmezaanse kaas

50 gram roomboter

peper

chilipeper vlokken naar smaak

halve z/a groente bouillontablet



Groente allemaal snijden

Die gaan we bakken in de roomboter

kruiden erbij en de halve bouillontablet

als de groente bijna zacht is de spinazie erbij en wokken tot het geslonken is

Ondertussen wat pasta koken

De room bij de groente en de geraspte kaas en laat even inkoken.

Ovenschaal invetten 

oven voorverwarmen op 200 graden

Eerst een laagje pasta  op de bodem van de schaal

daarop het groente-roommengsel

De vis kruiden met viskruiden en peper beetje citroensap erover

leg het op  het groente beetje  room erover en wat kaassnippers

En de schaal kan de oven in ,na 10minuten is mijn vis klaar ,

ligt een beetje aan de dikte van je vis of het wat langer in de oven moet staan.

Ik zou zeggen eet smakelijk..geniet van je romige groente visgerecht met een beetje pasta

Lekker hoor