Je kent het gerecht misschien van de Iglo uit de diepvries ,je kunt het kant en klaar kopen
De vis ligt dan onder de spinazie
Maar we kopen niks meer uit pakjes en zakjes kant en klaar ,we maken alles zelf
Naar eigen smaak een beetje anders ...ala moi
Kabeljauw Florentine
Het word een ovenschaal vol met groente en een bodempje pasta dat laatste is opotioneel
Wat hebben we nodig voor 2 pers.
250 gram a 3 ons kabeljauw
300gram spinazie
1 stang prei
2 stangen bleekselderij
1 rode puntpaprika
1 rode ui
1bakje slagoom 200 ml
50gram jonge geraspte kaas .
Wat snippers Parmezaanse kaas
50 gram roomboter
peper
chilipeper vlokken naar smaak
halve z/a groente bouillontablet
Groente allemaal snijden
Die gaan we bakken in de roomboter
kruiden erbij en de halve bouillontablet
als de groente bijna zacht is de spinazie erbij en wokken tot het geslonken is
Ondertussen wat pasta koken
De room bij de groente en de geraspte kaas en laat even inkoken.
Ovenschaal invetten
oven voorverwarmen op 200 graden
Eerst een laagje pasta op de bodem van de schaal
daarop het groente-roommengsel
De vis kruiden met viskruiden en peper beetje citroensap erover
leg het op het groente beetje room erover en wat kaassnippers
En de schaal kan de oven in ,na 10minuten is mijn vis klaar ,
ligt een beetje aan de dikte van je vis of het wat langer in de oven moet staan.
Ik zou zeggen eet smakelijk..geniet van je romige groente visgerecht met een beetje pasta
Lekker hoor
Maak jouw eigen website met JouwWeb