Heerlijk het is april en het asperge-seizoen is begonnen..vanmorgen een kg gekocht op de markt en soep van gemaakt..
Lekkere romige soep
Alles kun je gebruiken van de asperges.
De schillen en de harde stukken die je er af snijd daar maak je de bouillon van.
De kopjes van de asperges houden we apart die doen we later in de soep
1 kg asperges
1 ui
2 selleriestengels
bosje Lavas (maggiplant)
takje thijm
1 Zoutarme kippenbouillontablet
roomboter 50gr.
scheut room naar smaak
peper
peterselie en wat losse blaadjes lavas
gekookt ei
Asperges schillen en de harde uiteinden er afsnijden
Water opzetten en van de schillen en harde uiteinden met een bosje lavas een bouillon trekken
Laat maar pruttelen het ruikt heerlijk .Kan rustig een uurtje trekken.
Ui snipperen selleriestengels in ringetjes snijden ,en in de 50 gr roomboter die gesmolten is zacht laten worden
Asperges de koppen er af snijden en apart houden
de rest van de stengels asperges in stukken snijden van een paar cm.
Als de ui zacht is dan de asperges erbij doen en een minuut of wat mee laten bakken
haal de schillen en harde stukken uit de bouillon.
Schenk ongeveer een liter bouillon bij de asperges en ongeveer 20 min laten koken.
In de rest van de bouillon koken we de gehalveerde koppen van de asperges een minuut of 5
In de soep van de asperges strooien we wat peper en een zoutarme kippenbouillontablet erbij.
En wat thym ,alles staat nu in mijn kruidentuin ,ik kan plukken wat ik wil nu.
Na 20 min de soep glad en romig pureren met de staaf mixer
Room erdoor roeren en wat peterselie of lavas toevoegen...Naar smaak nog peper toe voegen
Als laatste de aspergekoppen toevoegen.
Lekker bij de lunch als voorafje .je kunt de soep zo eten ,maar wat ontzettend lekker is met stukjes gekookt ei erin
Natuurlijk ook bij de paasbrunch
Eet smakelijk