Garnalencocktail ,het word tijd dat het hier komt te staan het blijft een klassieker..en rond kerst of met andere feestdagen kun je mij er voor wakker maken..
Omdat ik dacht dat het hier al op de site staat bijna geen foto`s van genomen.
Ik had wat saus over , die kon ik ergens anders voor gebruiken je kunt van alles wat minder nemen
Voor 2 cocktailglaasjes;
200 gram Hollandse garnalen of rose garnalen
1 mandarijn of zoete sinaasappel
klein plukje gemengde sla
Voor de saus
1 sjalot
2 lepels crème frache
2 lepels mayonaise
klein bosje bieslook
dille
zwarte peper naar smaak
1 lepel cognac
1 lepeltomatenketchup
2 lepels citroensap
klein scheutje olijfolie
lenteui
Begin met de mandarijn ,schil hem en doe de mandarijn in cellofaan verpakken en een half uurtje in de diepvries leggen
Je kunt de mandarijn daarne beter in plakken snijden .Dit geld ook voor de sinaasapppel
Sjalot heel fijn snijden bieslook klein knippen
Alle ingredienten voor de saus bij elkaar en even goed mengen
wat saus aan de kant zetten...misschien is het teveel ,maar ik vind een kloddertje erboven op ook erg lekker.
Garnalen door de saus roeren....Houd er een paar apart
Schaaltjes vullen; op de bodem wat sla
mandarijn uit diepvries en in plakjes snijden.
Zet een paar plakjes mandarijn tegen het glas aan doe dan de garnalen in de schaaltjes
Het toefje saus er bovenop nog wat stukjes mandarijn erop , wat reepjes lenteui en bieslook een een paar overgebleven garnalen