Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Garnalencocktail ,het word tijd dat het hier komt te staan het blijft een klassieker..en rond kerst of met andere feestdagen kun je mij er voor wakker maken..

Omdat ik dacht dat het hier al op de site staat bijna geen foto`s van genomen.

Ik had wat saus over , die kon ik ergens anders voor gebruiken je kunt van alles wat minder nemen

 

Voor 2 cocktailglaasjes; 

 

200 gram Hollandse garnalen of rose garnalen

1 mandarijn of zoete sinaasappel

klein plukje gemengde sla

 

Voor de saus

1 sjalot

2 lepels crème  frache

2 lepels mayonaise

klein bosje bieslook

dille

zwarte peper naar smaak

 1 lepel cognac

1 lepeltomatenketchup

2 lepels citroensap

klein scheutje olijfolie

lenteui

 

Begin met de mandarijn  ,schil hem en doe de mandarijn in cellofaan verpakken en een half uurtje in de diepvries leggen

Je kunt de mandarijn daarne beter in plakken snijden .Dit geld ook voor de sinaasapppel

 Sjalot heel fijn snijden bieslook klein knippen

Alle ingredienten voor de saus bij elkaar en even goed mengen

wat saus aan de kant zetten...misschien is het teveel ,maar ik vind een kloddertje erboven op ook erg lekker.

Garnalen door de saus roeren....Houd er een paar apart

Schaaltjes vullen; op de bodem wat sla

mandarijn uit diepvries  en in plakjes snijden.

Zet een paar plakjes mandarijn tegen het glas aan doe dan de garnalen in de schaaltjes

Het toefje saus er bovenop nog wat stukjes mandarijn erop , wat reepjes lenteui en bieslook een een paar overgebleven garnalen

 





Maak een Gratis Website met JouwWeb