Stufato di cacciatore
Het betekent eigenlijk stoofschotel van de jager...eigenlijk hoort daar dan wel spekjes door ,maar dat is te zout ..dat laat ik achterwege
Ik heb de naam zelf verzonnen ..net zoals het hele recept..Als ik rundvlees heb wil ik het altijd weer net even anders.
Voor 2 personen ( ik maak het voor 2 dagen)
6 ons rundvlees
1 grote ui
4 tenen knoflook
1 grote winterwortel
2 stengels sellerie
1 bakje champignons
1 klein blikje tomatenpuree
1blik tomaten
flinke scheut balsamico azijn
100 ml kookroom
1 kleine lepel gerookte paprika poeder
peper
gedroogde Italiaanse kruiden
Lavas (bladeren van de lavasplant ,maggiplant)
lepel oregano
1 plak peperkoek
roomboter en olijfolie
Oven voorverwarmen 180graden
Vlees in kleine brokken snijden en kruiden met peper en gerookte paprika
uien en knoflook klein snijden en aanfruiten in de olijfolie
Het gekruide vlees erbij en rondom bruin bakken
wortel en sellerie stengels in plakjes snijden en bij het vleesmengsel in de pan
achtereenvolgens ,tomatenpuree, blik tomaten en runderfond
en een flinke scheut balsamicoazijnin de pan en even goed laten doorkoken
lavas erbij en de Jamaican Jerk en Italiaanse gedroogde kruiden.
Als alles goed pruttelt de plak peperkoek erboven verkruimelen
Dit bind de saus ik doe dit liever als met bloem en het heeft smaak ,
De pan gaat nu in de oven met deksel erop anderhalf uur (als vlees gaar is)
Heb je geen geschikte pan het kan ook in de romertopf
anders op het vuur laten pruttelen,kan ook heel goed.
Ik vind het prettiger in de oven alles trekt goed in het vlees en dikt ook in.
En je hoeft niet de hele tijd op te letten en te roeren
Ondertussen gaan we de champignons in plakjes snijden
roomboter in de koekenpan en champignons even gaar bakken en dan de kook room erbij
het beste kun je dit maken als het vlees bijna gaar is
Dit mengsel doen we bij het vlees ,nog wat peterselie erover en klaar is het
Lekker bij pasta ,gebakken aardappels of courgettini
courgettini zo maak je courgettini