Gerookte zalm zoutarm gaat dat lukken want er moet wel gepekeld worden ????
Maar ik wil daar zo weinig mogelijk van gebruiken.
WE gaan ervoor ...veel recepten nagekeken maar de èèn gebruikt nog meer zout als een ander tot 225gram zout voor 1 pond zalm
We gaan onze eigen weg erin zoeken..
Dit doen we dan samen hobbydingetje ook van mijn man .
Na jaren zonder hebben we weer een rookoventje aangeschaft..Omdat ik graag gerookte vis eet ,maar het te zout is en ik er naar van word ,ook al eet ik maar een stukje.
We gaan voor warmgerookt we hebben beukenmot en appelmot en het laatste gebruiken we
Je heb er maar 1 eetlepel voor nodig ,en we pakken de en de bodem en tussenplaat in met alufolie ,houd de rookoven wat langer schoon.
Ik heb 2 stukken zalmfilet met huid
We gaan pekelen ;
1 afgestreken eetlepel zout
6 jeneverbessen
2 laurierbladeren
stuk citroen
Gaat allemaal in een bakje water tot de vis net onder staat
Na een uur halen we de zalm eruit en spoelen het goed onder de koude kraan af..dat is het belangrijkste om van het zout af te komen goed spoelen
Goed droog deppen tussen keukenpapier en laat het open in een schaal of op een bord een paar uur drogen in de koelkast.
De vis ga ik daarna kruiden met
viskruiden zoutarm van Verstegen
peper
en ik heb een marinade van olijf-olie citroen en dille
daar kwast ik de vis mee in
Nu word de rookoven in orde gemaakt bodem en en rookplaat gaat alufolie overheen
op de bodem leggen we op dubbelstuk alufolie de rookmot 1 lepel is voldoende erop
Daarboven komt het rooster met de zalmfilet.
Vuur aan zetten wij doen het buiten het is zomer en op deze plaat van de Cadac gaat het fantastisch er zijn ook wel 2 vuurpotjes meegeleverd ...maar zo gaat het ook geweldig
Zacht vuur en ja hoor we zien dat het roken gaat beginnen ,vlug de deksel er op en na 15 minuten het vuur uitzetten
Laat de zalm nog 5 minuten in de oven..zo kunnen de rookgeuren verder intrekken en dan kan er gegeten worden van deze warme zalmfilet
Geen vocht in de rookoven dus meer zout om vocht te ontrekken heb je niet nodig...volgende keer nog ietsje minder zout
LEKKER!!!!!!!! Warm, goed gekruid ,gaar en ik proefde geen zout ,geen dorst
Zo is dit recept een blijvertje,we gaan vaker roken.
fototoestel stond verkeerd ingesteld ,foto`s zijn niet mooi wilde toch iets laten zien
Maak jouw eigen website met JouwWeb