Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Gerookte zalm zoutarm gaat dat lukken want er moet wel gepekeld worden ????
Maar ik wil daar zo weinig mogelijk van gebruiken.

WE gaan ervoor ...veel recepten nagekeken maar de èèn gebruikt nog meer zout als een ander tot 225gram zout voor 1 pond zalm

We gaan onze eigen weg erin zoeken..

Dit doen we dan samen hobbydingetje ook van mijn man .

Na jaren zonder hebben we weer een rookoventje aangeschaft..Omdat ik graag gerookte vis eet ,maar het te zout is en ik er naar van word ,ook al eet ik maar een stukje.

We gaan voor warmgerookt we hebben beukenmot en appelmot en het laatste gebruiken we 

Je heb er maar 1 eetlepel voor nodig ,en we pakken de en de bodem en tussenplaat in met alufolie ,houd de rookoven wat langer schoon.

 

Ik heb 2 stukken zalmfilet met huid

We gaan pekelen ;

1 afgestreken eetlepel zout

6 jeneverbessen 

2 laurierbladeren 

stuk citroen

Gaat allemaal in een bakje water tot de vis net onder staat

Na een uur halen we de zalm eruit en spoelen het goed onder de koude kraan af..dat is het belangrijkste om van het zout af te komen goed spoelen

Goed droog deppen tussen keukenpapier en laat het open in een schaal of op een bord een paar uur drogen in de koelkast.

 

 

De vis ga ik daarna kruiden met

viskruiden zoutarm van Verstegen

peper

en ik heb een marinade van olijf-olie citroen en dille

daar kwast ik de vis mee in

Nu word de rookoven in orde gemaakt bodem en  en rookplaat gaat alufolie overheen

op de bodem leggen we op dubbelstuk alufolie de rookmot  1 lepel is  voldoende erop

Daarboven komt het rooster met de zalmfilet.

Vuur aan zetten wij doen het buiten het is zomer en op deze plaat van de Cadac gaat het fantastisch er zijn ook wel 2 vuurpotjes meegeleverd ...maar zo gaat het ook geweldig

Zacht vuur en ja hoor we zien dat het roken gaat beginnen ,vlug de deksel er op en na 15 minuten het vuur uitzetten

Laat de zalm nog 5 minuten in de oven..zo kunnen de rookgeuren verder  intrekken en dan kan er gegeten worden  van deze  warme zalmfilet

Geen vocht in de rookoven dus meer zout om vocht te ontrekken heb je niet nodig...volgende keer nog ietsje minder zout

 

LEKKER!!!!!!!! Warm, goed gekruid ,gaar en  ik proefde geen zout ,geen dorst 

Zo is dit recept een blijvertje,we gaan vaker roken.


fototoestel stond verkeerd ingesteld ,foto`s zijn niet mooi wilde toch iets laten zien 


Maak jouw eigen website met JouwWeb