Nog ergens in Portugal denk ik ik heb hele dunne lapjes kalkoenfilet ...als ik die eens vul of leg er iets in en rol het op
Rondje door de koelkast die bijna leeg is heb ik het volgende gevonden wat ik ga gebruiken;
250gr dun gesneden kalkoenfilet of kipfilet ...maakt niet uit
Ham (minder zout)
jonge Portugese kaas ,mozzarellakaas plakken ook lekker (allemaal minder zout)
Niet te krijgen??? Weet dat hoe jonger de kaas des te minder zout er in zit
1 eetlepel Mascarpone of andere roomkaas
zongedroogd tomaatje
teen knoflook
kruiden;
peper
uienpoeder
kerriepoeder
aromat (zoutarm)
peterselie
Olijfolie om te bakken
Knoflook en zongedroogd tomaatje heel klein snijden alle kruiden bij elkaar bij de lepel mascarpone
Goed door elkaar roeren en de kalkoenfilet er mee insmeren ik doe het met de achterkant van een lepel
Leg een plakje ham op de ingesmeerde kalkoenfilet een een plak kaas
Rol hem goed op
En steek het met tandenstokers of sateprikker vast
En daarna nog goed kruiden met kerriepoeder
Ik leg ze nog even een uurtje in de koelkast
Ik ga ze lekker bakken ook nog een rode paprika snijd ik in stukken ,lekker even mee bakken.
En de rode paprika`s uit het zuiden zijn echt zoet van smaak
Flinke scheut olijfolie in de pan
bak ze lekker bruin
De eerste 10 minuten doe ik een deksel op de pan
daarna deksel eraf en regelmatig alles omdraaien
Ongeveer na 20 minuten zijn ze klaar en gaar ..ook de paprika
Wij eten er een grote schaal salade bij
Het was verrassend lekker....wel even de stokjes eruit halen