Weer eens totaal wat anders ,lang niet gemakt een visschotel met groente alles erop en eraan
Terwijl ik dit recept schrijf is het Coronavirus en zitten we diep in een crisis ,en ook de winkels..Veel schappen leeg en dan ben je blij met wat je dan kopen kunt
Maar toch wat in huis gehaald wat bewaard kan blijven en dat is ook deze koolvisfiet ...Die blokjes die je we in de diepvries ziet liggen
En daar ga ik vandaag wat van maken ..met bleekselderij (per ongeluk 2 struiken gekocht)
moet ook opgemaakt worden, en 2 stangen prei...Ik heb aardappelpuree van gisteren over
Moet toch wat van te maken zijn
Voor 2 a 3 personen
2 blokken koolvisfilet ( Kabeljauw ook lekker)
2 stangen prei
halve bos bleekselderij
1 rode ui
2 tenen knoflook
250 ml melk
50 gram roomboter
100a 150 ml bouillon
2 lepels bloem
geraspte kaas
peterselie
handje cherrytomaatjes
zoutarme aromat
peper
dille
Voor de aardappelpuree
aardappels zoveel je denkt nodig te hebben
melk
roomboter
1 lepel zoutarme mosterd
peper
Aardappels gaar koken afgieten en met alle ingrediënten bij elkaar met de pureestamper een mooie zachte puree maken
Oven voorverwarmen 200 graden
de vis zet ik in een ingevette ovenschaal even in de oven om te ontdooien en al wat te garen. Een minuut of 10 dan de schaal uit de oven
Prei en bleekselderij schoonmaken wassen en in reepjes snijden
ui en knoflook klein snijden
Roomboter in de koekenpan ui en knoflook aanfruiten
Bleekselderij en prei erbij en even mee bakken doe er daarna wat bouillon bij peper en aromat
Laat het een kwartiertje pruttelen tot water verdampt is
In een pan gaan we de saus maken
Doe 30 gram roomboter in de pan laat het smelten op middelhoog vuur doe er de bloem bij en goed met een garde blijven roeren ..het mag niet bruin worden
Melk erbij en langzaam de bouillon erbij schudden ...geen bouillon ?? Neem kokend water met een halve bouillontablet (zoutarm)...Saus mag niet te dun worden ..
Maak op smaak met klein gesneden peterselie en peper
De groente erbij en even goed doorroeren
Vis kruiden met viskruiden peper en dille ,tomaatjes erbij
Daar bovenop de groente in saus
erboven op de aardappelpuree
en de geraspte kaas op de top
De schaal gaat in de hete oven tot de kaas een mooi korstje heeft
Daarna kunnen we lekker eten een smakelijke groente visschotel met puree