Home; zoutarme recepten » visgerechten » visschotel met prei ,bleekselderij en de rest

Weer eens totaal wat anders ,lang niet gemakt een visschotel met groente alles erop en eraan

Terwijl ik dit recept schrijf is het Coronavirus en zitten we diep in een crisis  ,en ook de winkels..Veel  schappen leeg  en dan ben je blij met wat je dan kopen kunt

Maar  toch wat in huis gehaald wat bewaard kan blijven en dat is ook deze koolvisfiet ...Die blokjes die je we in de diepvries ziet liggen

En daar ga ik vandaag wat van maken ..met bleekselderij (per ongeluk 2 struiken gekocht)

moet ook opgemaakt worden, en 2 stangen prei...Ik heb aardappelpuree van gisteren over 

Moet toch wat van te maken zijn



Voor 2 a 3 personen

2 blokken koolvisfilet ( Kabeljauw  ook lekker)

2 stangen prei

halve bos bleekselderij 

1 rode ui

2 tenen knoflook

250 ml melk

50 gram roomboter

100a 150 ml bouillon 

2 lepels bloem

geraspte kaas

peterselie

handje cherrytomaatjes

zoutarme aromat

peper

dille

Voor de aardappelpuree

aardappels zoveel je denkt nodig te hebben

melk 

roomboter 

1 lepel zoutarme mosterd

peper

Aardappels gaar koken  afgieten en met alle ingrediënten bij elkaar met de pureestamper een mooie zachte puree maken


Oven voorverwarmen  200 graden

de vis zet ik in een ingevette ovenschaal even in de oven om te ontdooien en al wat te garen. Een minuut of 10 dan de schaal uit de oven

Prei en  bleekselderij schoonmaken wassen en in reepjes snijden

ui en knoflook klein snijden

Roomboter in de koekenpan ui en knoflook aanfruiten

Bleekselderij en prei erbij en even  mee bakken doe er daarna wat bouillon bij peper en aromat

Laat het een kwartiertje pruttelen tot water verdampt is



In een pan gaan we de saus maken

Doe 30 gram roomboter in de pan laat het smelten op middelhoog vuur doe er de bloem bij en goed met een garde blijven roeren ..het mag niet bruin worden

Melk erbij  en langzaam de bouillon erbij schudden ...geen bouillon ?? Neem kokend water met een halve bouillontablet (zoutarm)...Saus mag niet te dun worden ..

Maak op smaak  met klein gesneden peterselie en peper

De groente erbij en even goed doorroeren



 Vis kruiden met viskruiden peper en dille ,tomaatjes erbij 

Daar bovenop de groente in saus

erboven op de aardappelpuree

en de geraspte kaas op de top

De schaal gaat in de hete oven tot de kaas een mooi korstje heeft

Daarna kunnen we lekker eten een smakelijke groente visschotel met puree