Dit is een experimentje grillworst maken..als het geslaagt is kan ik dat vaker maken
..weer eens iets anders als alleen maar rosbief.
Ik deed het idee op bij een koolhydraatarme site.
Lekker bij de borrel ,voor op de tapasplank of eet het bij je diner of lunch
Ik heb er voor kipdijgehakt gekocht van de Aldi ...zitten geen kruiden in
Alles moet je er zelf in doen naar smaak
Bij de meeste recepten staat kaas erin of smeerkaas...
Wij vinden het niet lekker.
In Spanje hebben we er ons aan tegen gegeten ,er zat overal kaas in...in de knakworsten,de kiprollades
idd. ook de grillworsten. Vleeswaren overal kaas in.en dan natuurlijk niet de lekkerste kazen.
Maar vind je het wel lekker kun je er gewoon blokjes kaas door heen draaien
3 ons kipdijgehakt
1 grote teen knoflook (kleinsnijden
theelepel gerookte paprikapoeder
theelepel zwarte peper
theelepel scherpe paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
1 theelepel knoflookpoeder
1theelepl uienpoeder
1theelepel harissa
2 theelepels Italaianse kruidenmix van Verstegen 1 eetlepel Delmonte tomatenpuree
1 lepel citroensap
1 a 2 lepels olijfole
Magnetronfolie heb je nodig ...geen huishoudfolie . magnetronfolie is hittebestendig
Heb je het in huis een rieten matje zie foto of sushimatje...rolt makkelijker
handig een staafmixer of keukenmachine
grote pan
De kruiden allemaal bij elkaar doen en goed door elkaar mengen
Kipgehakt in een schaal en het kruidenmengsel erbij
Ik prak het eerst met een vork wat licht door elkaar en dan gaat de staafmixer erdoorheen.
De structuur word dan heel anders en daarna nog een keer even goed met de handen kneden.
Magnetronfolie uitrollen .
Ik merkte al gauw dat het te groot werd voor 1 worst want dan past het niet meer in de pan.
Een gedeelte weer in de schaal gedaan ....daar deed ik een lepel pindakaas doorheen en een heel klein scheutje ketjap.
Als we toch aan het uitproberen zijn dan maar goed uitproberen ...Deze worst word kleiner de "snackworst"
Het gehaktmengsel ga je nu stevig oprollen ,ik neem het matje er even voor ;drukt steviger aan en het oprollen word verder vergemakkelijkt.
De rollen gaan nu voor een uurtje de koeling in ,kruiden kunnen nog even intrekken
Na dat uurtje pan water opzetten en het water eerst laten koken,
vuur klein zetten en de worsten het water in ...(je ziet de ene worst is nog net te groot).
Leg er een bord op zodat de worsten niet boven komen drijven
houd het water in de gaten mag niet meer gaan koken
laat het zo een uurtje opstaan.
Na een uur worsten uit de pan ,plastic eraf en een uurtje de koelkast in...ze blijven dan langer houdbaar las ik ergens
Ik ga de worsten nog even grillen .
Maak van olijfolie en paprikapoeder een mix rol daar de worsten doorheen en dan de oven in .
Ze krijgen nu een mooie kleurtje..
En nu af laten koelen
Ik kan niet wachten om te proeven
Alle twee geproefd en de voorkeur gaat uit naar de worst met pindakaas
Ze zijn alle twee lekker pittig er valt nog wat aan te verbeteren ..Volgende keer wil toch iets dikkere worsten maken..Nog een andere kruidenmelange...Maar voor een eerste keer geslaagd
En ze passen ook nog in een KHA dieet