Hutspot hoe Hollands is dit ...hoort helemaal bij de Nederlandse cultuur....alleen ik at het niet meer.
Nog wel eens een keer geprobeerd zonder zout ...maar vond het niet lekker ,smaakte naar niks
Vandaag wilde ik het toch nog eens proberen
Hoop kruiden klaargezet ook zoutarme groente -bouillontabletten
En worchester saus...een oude getrouwe (er zit zout in door de ansjovis die erin verwerkt is)
Ik heb lang geleden stage gelopen in een dieetkeuken ...en toen waren er meer dieëten als dat er nu zijn
Maar het wondermiddel was toen ook de worchestersaus.....je gebruikt maar een paar druppels...
Ik ga het uit proberen
Wat heb je nodig voor de hutspot voor 2 personen
pond wortelen
3 a 4 uien
pond aardappelen
melk (ik denk half pakje meer als genoeg)
25 gram roomboter
handje geraspte kaas
kleine lepel z/a mosterd
1 zoutarme groentebouillontablet
halve theelepel mosterdpoeder
zwarte peper naar smaak
halve theelepel nootmuskaat
zoutarme aromat naar smaak
paar druppels worchestersaus (in een halve theelepel zit 25 g aan natrium in)
Aardappels schillen wassen en in kleine stukken snijden,wassen en in de pan met water
en laat koken tot het gaar is
Wortels schillen en in stukken snijden
Uien schillen en in stukken snijden en bij de wortels in de pan zet het onder water en koken toe het gaar is
Alles afgieten aardappels bij de wortel-ui
Kruiden erbij ,melk en roomboter en gerapste kaas en stampen tot mooie massa maar niet tot moes
Naar smaak nog kruiden toe voegen
Ik ga het nog even nabakken
Boter in de pan en de hutspot even op hoog vuur bakkenen goed doorroeren ..mag ene korstje krijgen ...dat is lekker
Ik had er karbonaadjes bij en een lekkere jus
En dit keer vond ik de hutspot wel lekker