Hutspot hoe Hollands is dit ...hoort helemaal bij de Nederlandse cultuur....alleen ik at het niet meer.

Nog wel eens een keer geprobeerd zonder zout ...maar vond het niet lekker ,smaakte naar niks

Vandaag wilde ik het toch nog eens proberen

Hoop kruiden klaargezet ook zoutarme groente -bouillontabletten 

En worchester saus...een oude getrouwe (er zit zout in door de ansjovis die erin verwerkt is)

Ik heb lang geleden  stage gelopen in een dieetkeuken ...en toen waren er meer dieëten als dat er nu zijn 

Maar het wondermiddel was toen ook de worchestersaus.....je gebruikt maar een paar druppels...

Ik ga het uit proberen

 


Wat heb je nodig voor de hutspot voor 2 personen

 

pond wortelen

3 a 4 uien

pond aardappelen

 

melk (ik denk half pakje meer als genoeg)

25 gram roomboter

handje geraspte kaas

kleine lepel z/a mosterd

1 zoutarme groentebouillontablet

halve  theelepel mosterdpoeder

zwarte peper naar smaak

halve theelepel nootmuskaat

zoutarme aromat naar smaak

paar druppels worchestersaus (in een halve theelepel zit 25 g aan natrium in)


Aardappels schillen wassen en in kleine stukken snijden,wassen en in de pan met water

en laat koken tot het gaar is

Wortels schillen en in stukken snijden 

Uien schillen en in stukken snijden en bij de wortels in de pan zet het onder water en koken toe het gaar is

Alles afgieten aardappels bij de wortel-ui 

Kruiden erbij ,melk en roomboter en gerapste kaas en stampen tot mooie massa maar niet  tot moes

Naar smaak nog kruiden toe voegen

Ik ga het nog even nabakken

Boter in de pan en de hutspot even op hoog vuur bakkenen goed doorroeren ..mag ene korstje krijgen ...dat is lekker

Ik had er karbonaadjes bij en een lekkere jus 


En dit  keer vond ik de hutspot wel lekker



Maak een Gratis Website met JouwWeb