Oosters eten wie houd er niet van ,lekker gekruid
zout mis je niet
Je kunt lekker combineren met alles en nog wat
Het is even wat snijwerk altijd,maar de kip gaat de oven in ,hoeven we niet meer naar om te kijken.
We gaan beginnen
Ik heb een 1 kg kipkluifjes,de helft gaat de vriezer in altijd makkelijk voor een andere keer.
Kipkluifjes
1 Spaanse peper
halve ui
2 tenen knoflook
sap van Limoensap
kerriepoeder
Zoutarme ketjap
tomatenketchup
sesamolie
peper
Ui ,knoflook en pepertjes fijn snijden
Peper en kerrie over de kipkluifjes strooien
ui en knoflook erover en een marinade maken van
Sesamolie , z/a ketjap en limoensap een pepertje en wat tomatenketchup allemaal door elkaar roeren.
En over de kipstukjes strooien ,even goed door elkaar mengen en een uurtje laten staan in de marinade
dan de oven voorverwarmen op 200 graden en ongeveer 45 minuten de oven in
tussendoor een keer omdraaien
Ondertussen pindasaus maken en groenten snijden
Tegenwoordig is er natuurpindakaas ,hier zitten alleen maar pinda`s in 0 gr zout.
Groente voor 2 pers.
250 ons spersieboontjes
1 struik paksoi
pepertje
ui en knoflook
halve prei
halve paprika
bakje tauge
kruiden ;1 lepel Jonnie Boer; baharat,peper en een beetje z/a ketjap
Boontjes schoonmaken een even een kwartier koken
rest van de groente allemaal klein snijden
Olie in de wokpan,ui peper en knoflook aanfruiten
paprika erbij en de harde stukjes van de paksoi
Prei en boontjes erbij en alles goed omscheppen
Kruiden erbij
Als alles bijna klaar is de paksoi en de tauge erbij ..die hoeft maar even mee te wokken
We gaan lekker eten als alles klaar is ...even goed naar de kipkluifjes kijken of die gaar zijn
De lekkere wokgroenten met de kipkluifjes en de pindasaus...nog wat sesamzaadjes erover
EET SMAKELJK!!