Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » kipgehaktballetjes in pindasaus

Lekker en eenvoudig te maken  balletjes van kipgehakt  met pindasaus maak er een 

lekkere nasi maaltijd van met een gebakken eitje.


Ik maak genoeg balletjes gaan er nog wat balletjes de diepvries in altijd makkelijk.

 

voor 2 pers;

 

 

4 ons kipgehakt

1 ei

1 theelepel  sambal

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

chilipoeder naar smaak

halve theelepelpeper

1 theelepel paprikapoeder

halve theelepel nootmuskaat

halve theelepel koenjit

lepel panko of paneermeel

Alles door elkaar mengen met het gehakt en zet het even weg voor een half uurtje in de koelkast

Kipgehakt plakt meer als rundergehakt

 

Maak  mooie balletjes  en bak ze in sesamolie of andere olie

draai ze regelmatig doe er even de deksel op om te garen.laatse minuten even bruin laten bakken.

Pindasaus maken...maak iets dunner als normaal en doe de balletjes in de pindasaus

pindasaus                   

Lekker met nasi of bloemkoolnasi en als snack natuurlijk ook erg lekker

Eigenlijk vind ik kipgehakt lekkerder als rundergakt