Een heerlijk bijgerecht en nog gezond ook
Niet veel nodig ,vlug klaar het heeft alleen wat tijd nodig om goed koel te worden en de smaken in de wortels zijn ingetrokken
Eigenlijk moet je het een dagje van te voren klaar maken
als bijgerecht voor 2 per,
300 gram wortels
2 knoflooktenen
flinke scheut olijfolie 1 dl ongeveer (niet te zuinig mee zijn)
2 lepels citroensap
1 lepel azijn
peper
paprikapoeder
uienpoeder
platte peterselie
Wortels schoonmaken ,schillen wel heel laat laten
Koken en bijna gaar laten worden
Afgieten en af laten koelen
Knoflook heel fijn snipperen alle ingrediënten bij elkaar
Ik heb de azijn en citroensap zuinig ingeschat er kan altijd naar eigen smaak wat extra`s bij gedaan worden ...zit het er èènmaal in dan heb je het er niet vlug uit
wortels in plakjes snijden en bij de vinagrette doen .
peterselie fijn snijden (in het zuiden kun je alleen platte peterselie kopen) en erover strooien en doorroeren
Wij aten dit bij Albufeira campingeten met een zalmmoot en spercieboontjesschotel met champignons en paprika
We zijn in Alvor (Portugal )op een lokaal marktje en wat zie ik tot mijn verbazing een grote emmer met deze wortelsalade te koop...leuk...maar ik maak hem voortaan zelf en die is zonder zout het word ook gegeten als tapa of als hapje net als olijven bij de borrel
Een gezond hapje ..nietwaar