Home; zoutarme recepten » salades » Portugese wortelsalade

Een heerlijk bijgerecht en nog gezond ook

Niet veel nodig ,vlug klaar het heeft alleen wat tijd nodig om goed koel te worden en de smaken in de wortels zijn ingetrokken 

Eigenlijk moet je het een dagje van te voren klaar maken

als bijgerecht voor 2 per,

300 gram wortels

2 knoflooktenen

flinke scheut olijfolie 1 dl  ongeveer (niet te zuinig mee zijn)

2 lepels citroensap 

1 lepel azijn

peper

paprikapoeder

uienpoeder

platte peterselie


Wortels schoonmaken ,schillen wel heel laat laten

Koken en bijna gaar laten worden

Afgieten en af laten koelen

Knoflook heel fijn snipperen alle ingrediënten bij elkaar

Ik heb de azijn en citroensap zuinig ingeschat er kan altijd naar eigen smaak wat extra`s bij gedaan worden ...zit het er èènmaal in dan heb je het er niet vlug uit

wortels in plakjes snijden en bij de vinagrette doen .

peterselie fijn snijden (in het zuiden kun je alleen platte peterselie kopen) en erover strooien en doorroeren

 

Wij aten dit bij Albufeira  campingeten met een zalmmoot en spercieboontjesschotel met champignons en paprika


We zijn in Alvor (Portugal )op  een lokaal marktje  en  wat zie ik tot mijn verbazing een grote emmer met deze wortelsalade te koop...leuk...maar ik maak hem voortaan zelf  en die is zonder zout het word ook gegeten als tapa of als hapje net als olijven bij de borrel

Een gezond hapje ..nietwaar