Peultjes; ik vind het een lekkere groente meestal traditioneel met worteltjes
Maar vandaag wokken met paprika en bleekselderij
Echt kha is deze groente niet ...maar ik hou van veel variatie in groente
En het belangrijkste is het moet lekker zijn ;
Wat heb je nodig voor 2 pers.
250 gr peultjes
1 rode puntpaprika
2 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
1 Spaans pepertje
2 lenteuitjes
mespunt gemberpoeder
mespunt uien poeder
peper
sesamzaadjes
sesamolie
Peultjes schoonmaken (puntjes eventuele draden) en wassen
Paprika wassen ,zaden verwijderen en een stukjes snijden
Bleekselderij wassen onderkant af snijden ringetjes snijden
knoflook heel fijn snijden evenals het pepertje ..eventueel zaadjes weggooien
lente ui snijden
In de wokpan lekkere scheut sesamolie even op hoog vuur
knoflook met pepertje aan fruiten vuur zachter
bleekselderij erbij en de paprika...goed omschudden tijdens het wokken de olie komt dan overal...laat deze groente wat zacht worden voor je de peulen erbij doet ..ze zijn vlug gaar
kruiden erbij
Peulen goed door alles heen roeren eventueel nog wat sesamolie erbij
Peulen moeten we knapperig blijven zijn ze het lekkerst,de lente ui erbij en de sesamzaadjes er over schudden. En klaar is je groente gerecht
EET SMAKELIJK
Wij aten er runderstoof bij en knolselderijpuree waar ik peterselie en lenteui doorheen had geschept