Inktvis ...of Calamaris...Je houd ervan of niet ,de èèn vind ze taai,en ik ben er verzot op..Maar bak je ze niet te lang dan zijn ze niet taai!!!
Vandaag weer eens anders
Makkelijk te maken op de camping,en ik maak het alleen als we in landen rond de Middellandse zee staan,want ik wil ze alleen zo vers mogelijk.En op zijn oosters eet toch iedereen het
De inktvissen waren niet te groot ik heb voor 2 personen
8 inktvissen gekocht
5 tenen knoflook fijn gesneden
stemgembers uit een potje (Die heb ik altijd bij me,je krijgt niet altijd verse...hoewel in Portugal zie je heel veel verse gember)
voorjaarsuitjes en platte peterselie
citroensap
ketjap (zoutarm)
olijfolie om te bakken
Inktvissen goed schoonmaken ;ingewanden eruit en het scherpe nerfje in het midden verwijderen,even goed spoelen
In reepjes snijden even wat peper erover strooien.
Knoflook even aanbakken in de olijfolie
Stemgember er bij ,ook even meebakkenen omroerenin reepjes gesneden inktvisringen in de pan erbij en op hoog vuur bakken
duurt maar een paar minuten voor het gaar is
citroensap er over en een scheutje ketjap,nog even aanbakken
Platte peterselie erover en de lente uitjes ,en klaar is je gerecht.
Het is echt heel vlug klaar...de voorbereiding en het schoonmaken vergt de meeste tijd ,maar dat kan je ruim van te voren doen
Eet smakelijk...lekker met stokbrood en een tomaten salade.