Ik heb zin in een oosters eiergerecht,en dit is lekkerder dan je haalt het bij de Chinees...
En je weet zeker dat er geen zout is toegevoeged
Ik begin eerst met de saus ;
2 tenen knoflook en een sjalotje fijngesnipperd
gember ik nam 5 bolletjes en heel fijn gesneden
pakje tomatenpulp of blik tomaten
rietsuiker & azijn
spaanse peper (zaadjes eruit) of mespunt sambal ,
djahe ,
peper,
halve tablet zoutarme bouillon
olie voor te bakken, ik neem de arachideolie
Uitjes en knoflook aanbakken in de olie ,fijngesneden gember erbij en een pepertje.(houd je er niet van,achterwege laten).
Een minuutje op half hoog vuur aanbakken gesneden gember erbij en even mee laten bakken
Pakje tomatenpulp of blik tomaten erbij en goed doorroeren de halve bouillontablet erbij.
1 lepel rietsuiker en een scheut azijn erbij..(naar smaak)
Ik weeg zelden af het gaat naar inzicht en smaak
Peper en djahe erbij doen halve theelepel even door laten pruttelen en klaar is de saus.
Je leest vaak bij Foe Yong Hai saus dat er nog een maizena papje doorheen gaat voor te binden..Maar als je hem zo maakt is het stevig zat.
Foe Yong Hai
4 eieren
kipfilet
champignons
1 ui en 1 teen knoflook
1 Spaanse peper
tauge
tomaat
lenteuitjes
koenjit,
djinten ,
mespunt sereh(lemongras)klein potje heb ik. koop je bij de supermarkt
peper
natriumarme ei kruiden van Verstegen
Kipfilet in hele smalle plakjes snijden
Je kunt de Foe Yong hai ook heel goed zonder kipfilet maken en dat is ook heel lekker.
Ui knoflook en spaanse peper heel fijn snijden,mengen met alle kruiden
en kipfilet erdoorheen wentelen
kipfilet met het kruidenmengsel bakken in arachide olie in de wok,
champignons in plakjes snijden en bij de kipfilet even mee gaar laten bakken
tomaat snijden en de uienpijpjes
ondertussen de eieren breken in een kom en goed loskloppen met peper en eikruiden
Tauge en tomaat bij het kip mengsel roeren
het eiermengsel eroverheen ,en langzaam door heen roeren
op half vuur bakken en het ei langzaam over het hele mengsel wrijven een beetje omhoog naar de zijkanten...Je moet het zelf zien het moet allemaal gaar worden
en groenten en kip goed verdeeld.
Is het ei bijna gaar dan klappen we de omelet om tot de helft van de pan, gaat goed met 2 spatels tegelijk
saus staat natuurlijk allang warm te worden.
We gaan de Foe Yong Hai in een schaal doen ik deed dat in twee helften
daarna de heerlijke saus erover...niet alles ,het hoeft niet te verdrinken.
Zet nog wat saus aan tafel ook lekker voor over de rijst die je erbij serveert.
Nog wat lente uitjes eroverheen strooien .
Het was de eerste keer dat ik het zoutarm maakte maar het was heerlijk...
Dat vond mijn man ook...kreeg complimenten over mijn lekkere saus
helemaal onderin zie je de foto`s een beetje in volgorde
uitjes en de knoflook in de pan gember gesneden en een pakje gezeefde tomaten staat klaar
daaronder de heerlijke zoetzure saus
Al het lekkers voor de Foe yong hai