Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb zin in een oosters eiergerecht,en  dit is lekkerder dan je haalt het bij de Chinees...

En je weet zeker dat er geen zout is toegevoeged

Ik begin eerst met de saus  ;

 

2 tenen knoflook en een sjalotje fijngesnipperd

gember ik nam 5 bolletjes en heel fijn gesneden

pakje tomatenpulp of blik tomaten 

rietsuiker & azijn

spaanse peper (zaadjes eruit) of mespunt sambal ,

djahe ,

peper,

halve tablet zoutarme bouillon

olie voor te bakken, ik neem de arachideolie

 

Uitjes en knoflook aanbakken in de olie ,fijngesneden gember erbij en een pepertje.(houd je er niet van,achterwege laten).

Een minuutje op half hoog vuur aanbakken gesneden gember erbij en even mee laten bakken

Pakje tomatenpulp of blik tomaten erbij en goed doorroeren de halve bouillontablet erbij.

1  lepel rietsuiker en een scheut azijn erbij..(naar smaak)

 

Ik weeg zelden af het gaat naar inzicht en smaak

Peper en djahe erbij doen halve theelepel even door laten pruttelen en klaar is de saus.

Je leest vaak  bij Foe Yong Hai saus dat er nog een maizena papje doorheen gaat voor te binden..Maar als je hem zo maakt is het stevig zat.

 

 Foe Yong Hai

4 eieren 

kipfilet

champignons

1 ui en 1 teen knoflook

1 Spaanse peper

tauge  

tomaat 

lenteuitjes

koenjit,

djinten  ,

mespunt sereh(lemongras)klein potje heb ik.  koop je bij de supermarkt

peper

natriumarme ei kruiden van Verstegen

Kipfilet in hele smalle plakjes snijden

 

 

Je kunt de Foe Yong hai  ook heel goed zonder kipfilet maken en dat is ook heel lekker.

Ui knoflook en spaanse peper heel fijn snijden,mengen met alle kruiden 

en kipfilet erdoorheen wentelen

kipfilet met het kruidenmengsel bakken in arachide olie in de wok,

champignons in plakjes snijden en bij de kipfilet even mee gaar laten bakken 

tomaat snijden en de uienpijpjes

ondertussen  de eieren breken in een kom en goed loskloppen met peper en eikruiden

Tauge en tomaat bij het kip mengsel roeren

het eiermengsel eroverheen ,en langzaam door heen roeren

op half vuur bakken en het ei langzaam over het hele mengsel wrijven een beetje omhoog naar de zijkanten...Je moet het zelf zien het moet allemaal gaar worden

en groenten en kip goed verdeeld.

Is het  ei bijna gaar dan klappen we de omelet om tot de helft van de pan, gaat goed met 2 spatels tegelijk

saus staat natuurlijk allang warm te worden.

We gaan de Foe Yong Hai in een schaal doen ik deed dat in twee helften 

daarna de heerlijke saus erover...niet alles ,het hoeft niet te verdrinken.

Zet nog wat saus aan tafel ook lekker voor over de rijst die je erbij serveert.

Nog wat lente uitjes eroverheen strooien .

Het was de eerste keer dat ik het zoutarm maakte maar het was heerlijk...

Dat vond mijn man ook...kreeg complimenten over mijn lekkere saus

 

helemaal onderin zie je de foto`s een beetje in volgorde


uitjes en de knoflook in de pan gember gesneden en een pakje gezeefde tomaten staat klaar

daaronder de heerlijke zoetzure saus




Al het lekkers voor de Foe yong hai