Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Het blijft èèn van mijn favoriete gerechten ...PASTA!!!

Maakt niet uit hoe en wat voor saus.. of alleen met knoflook ...gewoon lekker

Ik maakte 30 jaar geleden al een pasta gerecht met gerookte spekjes ,boursin en champignons...Gerookte spekjes kunnen  niet meer ,dat is gewoon te zout..

Maar dit benadert het wel een beetje  

Met dat idee maakte ik dit gerecht 

geen gerookte spekjes maar speklappen..pesto, champigons en spinazie 

De pesto maak ik zelf



Wat hebben we nodig voor 2 pers.

2 a 3 ons speklappen

champignons

1 ui

3 tenen knoflook

1 glas witte wijn

300gram verse spinazie

pasta

pesto

pijnboompitjes

olijfolie

100ml room

 

kruiden;

peper

knoflookpoeder

chilipoeder

gerookte knoflookpoeder 

gerookte paprika

losse blaadjes basilicum

wat schaafsel  Parmigiano

 

Speklappen in blokjes of reepjes snijden ..kruiden met peper  en gerookte knoflook poeder

knoflook en ui  fijn snijden

champignons in plakjes snijden.



Spekblokjes bakken het is vet zat geen boter of olie in de pan 

Zijn de spekblokjes  mooi bruin ; ui en knoflook toevoegen

daarna de champignons

Ondertussen water opzetten voor de pasta

Zijn de champignons  mooi bruin  2 lepels pesto erbij en de witte wijn roer  het goed door elkaar en de  gerookte paprika  niet vergeten

Spaghettie koken

Ondertussen olijfolie in de pan en de spinazie wokken met grove chilipeper en knoflookpoeder  

 

Room bij het spekjes pestomengsel en  goed doorroeren

Ondertussen is de pasta gaar  doe de pasta in  het vergiet en spoel goed af met koud water

Spinazie bij de spekjes en ook de pasta erbij ,op hoog vuur goed mengen met alles

Klaar is deze lekkere pasta en we gaan eten

Maak er nog een lekkere salade bij

Nog wat basilicumblaadjes en pijnboompitjes erover, een paar kaassnippers 

Ik zou zeggen: eet smakelijk!!  Want dit is smullen!!