Het blijft èèn van mijn favoriete gerechten ...PASTA!!!
Maakt niet uit hoe en wat voor saus.. of alleen met knoflook ...gewoon lekker
Ik maakte 30 jaar geleden al een pasta gerecht met gerookte spekjes ,boursin en champignons...Gerookte spekjes kunnen niet meer ,dat is gewoon te zout..
Maar dit benadert het wel een beetje
Met dat idee maakte ik dit gerecht
geen gerookte spekjes maar speklappen..pesto, champigons en spinazie
De pesto maak ik zelf
Wat hebben we nodig voor 2 pers.
2 a 3 ons speklappen
champignons
1 ui
3 tenen knoflook
1 glas witte wijn
300gram verse spinazie
pasta
pesto
pijnboompitjes
olijfolie
100ml room
kruiden;
peper
knoflookpoeder
chilipoeder
gerookte knoflookpoeder
gerookte paprika
losse blaadjes basilicum
wat schaafsel Parmigiano
Speklappen in blokjes of reepjes snijden ..kruiden met peper en gerookte knoflook poeder
knoflook en ui fijn snijden
champignons in plakjes snijden.
Spekblokjes bakken het is vet zat geen boter of olie in de pan
Zijn de spekblokjes mooi bruin ; ui en knoflook toevoegen
daarna de champignons
Ondertussen water opzetten voor de pasta
Zijn de champignons mooi bruin 2 lepels pesto erbij en de witte wijn roer het goed door elkaar en de gerookte paprika niet vergeten
Spaghettie koken
Ondertussen olijfolie in de pan en de spinazie wokken met grove chilipeper en knoflookpoeder
Room bij het spekjes pestomengsel en goed doorroeren
Ondertussen is de pasta gaar doe de pasta in het vergiet en spoel goed af met koud water
Spinazie bij de spekjes en ook de pasta erbij ,op hoog vuur goed mengen met alles
Klaar is deze lekkere pasta en we gaan eten
Maak er nog een lekkere salade bij
Nog wat basilicumblaadjes en pijnboompitjes erover, een paar kaassnippers
Ik zou zeggen: eet smakelijk!! Want dit is smullen!!