Home; zoutarme recepten » Italiaans » Spaghettie Bolognese

Spaghettie Bolognese

De makkelijke manier

 

Lekker, ik maak het in een pan van gietijzer die in de oven kan.

De saus kan lekker indikken op zijn Italiaans.

Het is niet moeilijk hoe vaak maken we het niet.

 

 

Voor 2 pers

2 ons rundergehakt

1 grote ui

3 tenen knoflook

pakje tomaten pulp of blik tomaten (blik tomaten beste keus)

1 klein blikje tomatenpuree Delmonte,er zit geen zout in

balsamicoazijn scheutje

1 klein Spaans pepertje

Peper.

1/2 theelepel gerookte paprika,

1/2 paprikapoeder

1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden.

100 ml rode wijn(groot glas). de wijn die je graag drinkt

basilicum

olijfolie om te bakken

 

oven voor verwarmen op 180 graden C

Gehakt rul bakken ondertussen ui en knoflook en peper(zaadjes eruit) fijn snipperen

Als het gehakt bruin is, ui en knoflook en Spaanse peper  laten mee fruiten

Tomatenpuree erbij en een pak of blik tomaten

Even goed aan bakken de rode wijn erbij

de kruiden allemaal goed er doorroeren 

Deksel op de pan en de warme oven in voor minimaal een uur...lekkerste is het na 2 uur.....regelmatig kijken of het niet te droog is wat water of wijn bijschenken

Na een half uur oven op 160 graden zetten

Basilicum snijden

Als de Bolognese bijna klaar is gaan we de spaghettie koken volgens de gebruiksaanwijzing ,gelijk afspoelen in koud wateren even opwarmen, pan met saus  uit de oven en lekker eten .

komkommersalade of tomatensalade erbij

Eet smakelijk