Spaghettie Bolognese
De makkelijke manier
Lekker, ik maak het in een pan van gietijzer die in de oven kan.
De saus kan lekker indikken op zijn Italiaans.
Eem bord comfortfood ,ik ben er verzot op en 1 keer in de 2 weken staat het op tafel
Het is niet moeilijk hoe vaak maken we het niet.
Voor 2 pers
250 gram rundergehakt
1 grote ui
3 grote tenen knoflook
(wil je iets meer moeite doen doe er wat groente bij)
courgette of paprika in kleine stukjes
pakje tomaten pulp of blik tomaten (blik tomaten beste keus)
1 klein blikje tomatenpuree Delmonte, (er zit geen zout in)
balsamicoazijn scheutje
1 klein Spaans pepertje
Peper.
1/2 theelepel gerookte paprika,
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (bv Verstegen).
1 eetlepel oregano
100 ml rode wijn(groot glas). de wijn die je graag drinkt
wat blaadjes verse basilicum
olijfolie om te bakken
oven voor verwarmen op 180 graden C
Gehakt rul bakken in olijfolie ,
ondertussen ui en knoflook en peper(zaadjes eruit) fijn snipperen
Als het gehakt bruin is, ui en knoflook en Spaanse peper laten mee fruiten
Daarn groenteer bij en mee bakken
Tomatenpuree erbij en een pak of blik tomaten
Even goed aan bakken, de rode wijn erbij
de kruiden allemaal goed er doorroeren
Deksel op de pan en de warme oven in voor minimaal een uur...lekkerste is het na 2 uur.....regelmatig kijken of het niet te droog is wat water of wijn bijschenken
Na een half uur oven op 160 graden zetten
Basilicum snijden
Als de Bolognese bijna klaar is gaan we de spaghettie koken volgens de gebruiksaanwijzing ,gelijk afspoelen in koud wateren even opwarmen, pan met saus uit de oven en lekker eten .
Tuurlijk kun je de pas saus ook laten sudderen op het fornuis..Geef het wel even de tijd dat is het beste voor de smaken te combineren...Minamaal anderhalf uur
Lekker een salade erbij en wat geraspte mozzarella
Eet smakelijk