Weer eens zin in een kruidig gerecht met groente..Indonesisch...Ik roep het wel ,maar verzin het soms ter plekke en kijk wat er in de ijskast ligt
Het was in ieder geval erg lekker
We eten het met witte rijst en komkommer
2 hamlappen
knoflook
en ui
paprika
1 stengel prei,
kastanje champignons
bakje tauge,
kleine tomaatjes
1 pepertje
zoutarme ketjap,
citroensap,
lepel tomatenpuree
2 bolletjes gember
1pakje kokosmelk,
lemongras
peper ,kerrie,en laos.
Vleeskruiden zoutarm van Verstegen
Vlees grof snijden en kruiden
ui en knoflook fijn snipperen en bakken in de olie met een mespunt sambal
vlees erbij en goed doorbakken op hoog vuur
op de taugè na doen we alle groenten fijn gesneden in de pan bij het vlees
gember, lemongras ,z/a ketjap een scheutje tomatenpuree omscheppen door de massa
Is alles goed door elkaar geroerd dan de kokosmelk er over en een half uur laten pruttelen
Prei er doorheen even mee laten bakken en door midden gesneden tomaatjesook nog even mee laten pruttelen, en vlak voor het opdienen de taugè er overheen
Lekker met witte rijst erbij waar ik in het kookwater Persillade bij doe (knoflook heel fijn met peterselie)