Mijn eigen variatie op een Chinese maaltijd
Een heerlijk kipgerecht met cashewnoten in saus van Kerrie massala en koenjit
Bami en gebakken eitje zoetzure groente (potje)
voor 2 pers.
2 kippenbouten
ui
knoflook
een rode paprika
,Spaanse peper,
stukje verse gember
150 gr champignons
een halve Courgette
Kerrie masala ,
peper, koenjit ,laos ,koriander,
zoutarme kippenbouillon tablet om wat bouillon maken (halve liter)
citroensap,
beetje gembersap
kokospoeder
afmaken met crème frache
100 gr zoutarme cashewnoten
Voor de mie
mie
prei knoflook ui Spaanse peper en wat sojasaus
We beginnen met de kip die heeft een uurtje nodig om te garen.
Ui knoflook ,Spaanse peper en gemberwortel heel fijn snijden
de kip aanbakken in Olijfolie met de kerriepoeder
fijngesneden groente erbij.
paprika klein snijden en champignons in plakken ook even meebakken
bouillon erbij naar behoefte hoeveel saus je wilt hebben
alle kruiden erbij en laat maar een uurtje pruttelen.
Is de kip gaar even eruit halen en de saus afmaken met crème Frache
cashewnoten en koriander kippenbouten kunnen dan weer in de pan.
Ondertussen staat het water op om de mie te koken
in de wok fijngesneden groente bakken ,beetje z/a ketjap erbij
mie is na een paar minuten klaar, goed afspoelen en door het groente mengsel scheppen
We gaan nog een paar eitjes bakken en hebben een heerlijke maaltijd .