Ik wilde eens wat gezonds bij de koffie maken ,en ik heb een paar bestaande recepten
van bananenbrood door elkaar gehusseld en er mijn versie van gemaakt...Hoe???
1 cakeblik
staafmixer
bakpapier
oven 175 graden
Bananenbrood;
200 gram amandelmeel
2 eetlepels bakpoeder
1 theelepel koek/speculaaskruiden
1 theelepel gebroken lijnzaad
3 bananen (mogen overrijpe zijn)
3 eieren
Ben je een zoetekauw doe je er nog een paar lepeltjes suiker bij
handje walnoten
amandelschaafsel
boter om in te vetten
Er staat een pakje bloem op de foto ,maar ik heb toch alleen de amandelmeel genomen,,dat besloot ik toen ik de bananen aan het prakken was...dus foto fout!!
Oven voorverwarmen
lijnzaad in 2 theelepels kokend water even laten weken 5 min.
walnoten even klein maken met vijzel
Bananen in een schaal prakken
eieren erbij en even met de staafmixer door elkaar mixen
De droge ingrediënten erbij en even goed doormixen
bakblik invetten of bakpapier erin leggen ( ik kies voor het laatste ,kan ik het brood
zo oplichten en uit het bakblik halen)
je kunt nog stukjes banaan door het beslag lepelen en dan het beslag in het bakblik
Amandelschaafsel erop en de warme oven in , 175 graden 3 kwartier
Controleer of het gaar is met een sàte prikker ,komt het droog eruit is het gaar .
lekker dessert bananenbrood met ijs en slagroom