Gezonde maaltijd verse wortels even gaar gekookt met wat peterselie bestrooid.
Gebakken kabeljauwfilet ,met deze romige mosterd dragonsaus...mmm..Het is net niet KHA omdat ik de vis door de bloem heb gewenteld
voor 2 pers.
3 ons kabeljauwfilet
4 kleurenpeper uit de molen
meer kruiden niet nodig de saus is erg lekker
citroensap
bloem
boter om te bakken.
Saus;
1 sjalot
tak verse dragon anders een klein theelepeltje gedroogde dragon
250 gram room
1 grote lepel zoutarme mosterd van Damhert
peper uit de molen
Bouillon hlaf kopje met halve zoutarme kippenbouillontablet van Verstegen
grote lepel Ouzo,of andere anijsdrank wat je in huis heb
heb je het niet met een glas witte wijn erin is het ook lekker
alcohol verdampt
Verwarm de oven voor op 120 graden
Vis kruiden, citroensap er over sprenkelen en even door de bloem halen,en goed afschudden.
50 gram roomboter in de koekenpan en de kabeljauw om en om bakken en is gaar in ongeveer 6 min.
Doe de vis in een ovenschaal en zet deze in de voorverwarmde oven zo blijft het lekker warm.
We gaan de saus maken in de pan waar de vis in is gebakken
Doe een fijngesneden sjalotje in het aanbaksel en een grote lepel ouzo
schenk je er over heen,het aanbaksel laat los en geeft een lekker smaak aan de saus
Room erdoor,alles goed doorroeren op hoog vuur
Halve bouillontablet erbij peper en de helft van de dragon.
Als het is ingedikt na ongeveer 5 minuten, pan van het vuur de laatste dragon erdoorheen .
Doorroeren en de saus over de kabeljauw schenken die lekker warm is gebleven in de oven
We aten het met worteltjes ,gebakken aardappeltjes erbij, of een lekker salade...de saus smaakt ook prima over pasta