Eendenborstfilet oftewel deftig Maigret de canard
...Je moet het een keer gegeten hebben om te weten hoe bijzonder de smaak is
Je eet het net als biefstuk roze van binnen ,kan met saus wij hadden dit keer met pruimensaus
Maar zonder is ook lekker
De eendenborstfilets ;in het vet met een scherp mes kruislings insnijden ..dat vet bak je helemaal uit...niet schrikken ervan
met peper bestrooien uit de molen en wat herbes de provance uit de molen erop
Het vlees heeft zoveel smaak daar hoeft niet veel op.
oven voorverwarmen op 150 graden
De eendenborstfilets in een droge koekenpan leggen met de vette kant naar beneden
Het vuur zetten we hoog en je ziet het vet smelten...kijk uit voor spatten
Laat het lekker knapperig bruin worden en dan even omdraaien
en dan bakken we even de rode kant.
Nog een keer omdraaien ,als je denkt dat het ver genoeg is door bakken uit de pan halen
We leggen een groot stuk Aluminiumfolie in een ovenschaal en daar leggen we de filets op.. (de vette kant onder)en goed inpakken.
En de schaal gaat in de voorverwarmde oven ...dan kan de binnenkant warm worden....Een minuut of 5
Uit de oven halen nog even laten rusten ,is net als met biefstuk anders lopen de heerlijke vleessappen er allemaal uit
Vlees is dan klaar om gesneden te worden in mooie smalle reepjes
hieronder 2 linken voor een lekker sausje bij de eendenborstfilet