Spinazie ik vind het lekker mijn man niet, die heeft vandaag erwtensoep, en dan maak ik dit lekkere maaltje voor mezelf.
Ik neem spinazie uit de diepvries in deelblokjes
Makkelijk, dan kan de rest de diepvries in wat je niet nodig heb.
In diepvriesspinazie zit geen zout ,in de potten meestal wel.
Ik leg bovenop Brie,daar zit zout in maar als je een dag nog niks van zout heb gegeten ...geen brood met beleg of zo...vind ik dat dit vandaag mag
Wil je strenger zoutarm ,dan laat je de brie weg.
Normaal leg ik het uit voor 2 pers....vandaag voor 1 pers.
200 gram diepvriesspinazie in blokjes
halve ui en 2 tenen knoflook
half bakje champignons
5 a 6 cherrytomaatjes
2 eieren
1 klein bakje crème frache
stukje brie
peterselie
klein beetje geraspte kaas
handje pijnboompitten
olijfolie om te bakken
peper , chilivlokken ,kruiden verder naar wens
Spinazie ontdooien, als het ontdooid is even in vergiet en het vocht moet even weg..mijn manier;
spinazie in zeef en even met de achterkant van de soeplepel drukken op de spinazie...vocht verdwijnt.
ik had al 1 eitje gekookt ..vond als kind een gekookt eitje lekker op spinazie
nog steeds dus.
oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht oven)
Ui en knoflook fijn snijden
fruiten in olijfolie
Champignons klein snijden en in de pan erbij
kruiden; peper chilivlokken, persillade en verder naar smaak.
cherry tomaatjes halveren
Op de bodem spinazie in de ingevette ovenschaal
plakjes ei erop en de halve cherry tomaatjes
verse peterselie erover
champignons mengsel erboven
creme frachè met een ei loskloppen met peper aromat (zoutarm)
Dit schudden we over alles heen
daar bovenop een paar plakken brie en wat pijnboompitjes
en een klein handje geraspte kaas,
klein half uurtje in de oven op 200 graden .
Eet smakelijk!! Ik heb nog wat over...morgen bij de lunch ...koud is het ook lekker.