Lekker sausje die heerlijk smaakt met asperges en zalm
Bij heel veel witte vis is dit een lekker sausje om er bij te geven.
De naam van deze saus doet denken aan een ingewikkeld sausje ,maar valt reuze mee
Asperges achterkantjes afsnijden en goed schillen
Van het afval maak ik altijd een bouillon
Asperges koken tot ze gaar zijn 10 a 15 minuten en dan afgieten
Zalm (wilde zalmfilet) kruiden met zwarte peper uienpoeder en insmeren met sambal
Je zult versteld zijn over de smaak als het gebakken is
Ik bak het in olijfolie vlug om en om aan 2 kanten.
Nu de saus
2 eidooiers
3 lepels water of bouillon
1 lepel citroensap
peper
100 gram koude roomboter
De room boter snijd ik eerst in blokjes
en zet weer terug in de ijskast
De saus word au bain marie gemaakt
Zet een pan water op tot het bijna kookt ,
Tweede pannetje die kleiner is erin
en klop de eierdooiers met water en citroensap tot een romig geheel
Als het zich bind gelijk van het vuur halen.
De klontjes roomboter ( begin met de helft )erdoor heen kloppen en voeg wat peper toe
Dan de andere helft erdoor kloppen tot een mooie saus.
Vuur onder je pannetje water is uit kun je de pan saus nog even erboven hangen
Ondertussen zijn de asperges gaar je vis is bijna klaar
En dan is het asperges op je bord saus erover en de zalm erop
en eigenlijk hoort er nog peterselie op ...maar die had ik niet meer in huis
EET Smakelijk