Home; zoutarme recepten » Asperge recepten » Asperges met mousselinesaus en zalm

Lekker sausje die heerlijk smaakt met asperges en zalm

Bij heel veel witte vis is dit een lekker sausje om er bij te geven.

De naam van deze saus doet denken aan een ingewikkeld sausje ,maar valt reuze mee

Asperges achterkantjes afsnijden en goed schillen 

Van  het afval maak ik altijd een bouillon 

Asperges koken tot ze gaar zijn 10 a 15 minuten en dan afgieten

 

Zalm (wilde zalmfilet) kruiden met zwarte peper uienpoeder en insmeren met  sambal

Je zult versteld zijn over de smaak als het gebakken is

Ik bak het in olijfolie  vlug om en om aan 2 kanten.


Nu de saus

 

2 eidooiers

3 lepels water  of bouillon 

1 lepel citroensap

peper

100 gram koude roomboter


De room boter snijd ik eerst in blokjes 

en zet weer terug in de ijskast

De saus word au bain marie gemaakt 

Zet een pan water op tot het bijna kookt ,

Tweede pannetje die kleiner is  erin

en klop de eierdooiers met water en citroensap  tot een romig geheel

Als het zich bind gelijk van het vuur halen.

De klontjes roomboter ( begin met de helft )erdoor heen kloppen en voeg wat peper toe  

Dan de andere helft  erdoor kloppen tot een mooie saus.

Vuur onder je pannetje water is uit kun je de pan saus nog even erboven hangen

Ondertussen zijn de asperges gaar je vis is bijna klaar

En dan is het asperges op je bord saus erover en de zalm erop

en eigenlijk hoort er nog peterselie  op ...maar die had ik niet meer in huis

 EET Smakelijk