Wat ben ik blij dat er nog spruitjes zijn zo halverwege Februari , ik heb ze vandaag weer lekker klaargemaakt.
Ze zijn supergezond met veel vit C
Ik ben een liefhebber mijn man niet ,ik maak spruitjes voor mezelf ,en hij krijgt wat anders te eten ook lekker .Ik hoor hem niet klagen.
Maar vandaag spruitjes schotel met gehakt pecannoten en geitenkaas...
Ik beschrijf het voor 2 pers.wel zo makkelijk
Voor 2 pers
1 pond spruitjes
half pond rundergehakt
handje pecannoten
2 rondjes geitenkaas
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 zongedroogde tomaatjes (erg zout dus heel voorzichtig er mee) verwennerijtje,maar kan zonder
peper
paprikapoeder
en Jamaican Jerk (zoutarme kruidenmix van Verstegen)
Spruitjes koken en garen op je eigen manier,de èèn wil ze heel gaar de ander bijna rauw,
ik wil ze bijna gaar.
Ondertussen rode ui snijden en knoflook in kleine stukjes
Zongedroogde tomaatjes heel klein snijden
Noten in kleinere stukjes breken,en die gaan we even roosteren in de koekenpan
Oven voor verwarmen op 200 graden
Gehakt rul bakken ui en knoflook erbij
kruiden erbij en een halve lepel Jamaican Jerk...en naar eigen smaak kun je er nog van alles bij doen
Spruitjes als ze klaar zijn afgieten en bij het gehakt mengen.
Zongedroogde tomaatje erbij en alles even goed door elkaar mengen
Alles in de ovenschaal en de noten erop en de geitenkaasjes gebrokkeld erover
Kwartiertje in de warme oven op 200 graden....
Smullen maar ......wat kunnen spruitjes toch lekker zijn!!!