Tiramisu èèn van de lekkerste toetjes
en ik heb hem gemaakt en nu ook maar even hier plaatsen
Ik heb veel recepten nagekeken ,maar het blijft lastig uitzoeken
Ik heb mijn eigen draai er aan gegeven omdat ik er niet uit kwam hoeveel je eigenlijk nodig heb .ik wilde een grote schaal en een kleine schaal vullen,dit gerecht is voor 6 personen
Met dit recept werk je met rauwe eieren ,zorg voor een schone omgeving en zorg voor verse eieren
Het is niet geschikt voor zwangere vrouwen en hele kleine kinderen
Vetvrij ook belangrijk anders krijg je de eiwitten niet stijf geklopt
2 grote schalen voor de eieren te kloppen en een schaal voor de tiramisu
mixer en een zeef voor de cacao
recept voor 6 personen
anderhalf pak lange vingers
1 kop sterke koffie
2 bakjes of 500 gram mascarpone
5 eieren
3 eetlepels suiker
borrelglaasje Tia Maria
2 flinke lepels cacaopoeder
Kop sterke koffie maken en die in een diep bord
schudden met de helft van de Tia Maria en een halve lepel suiker
Even laten afkoelen
schaal schoon maken met citroen en goed drogen is het vetvrij voor de eiwitten.
Ik begin eerst de eieren te splitsen eiwit in een kom
belangrijk!!! laat er beslist geen eigeel bijkomen
eigeel in andere schaal
De lange vingers doop ik in het koffiemengsel,niet te lang anders breken ze en word het zo zompig
suiker bij het eigeel en schuimig kloppen met de mixer.
We doen de mascarpone erbij eerst door elkaar lepelen ,en dan op een langzame stand door elkaar mixen
als het een mooie romige massa is de rest van de Tia Maria er voorzichtig door heen lepelen
Garde koppen goed afwassen ,mag geen vet aan zitten en de eiwitten stijfkloppen
De helft van de eiwitten door het mascarpone mengsel lepelen ,(het was bij mij genoeg) je kunt er naar eigen inzicht meer bij doen
Ik leg een laag mascarpone mengsel over de langer vingers
Daar bovenop komt weer een laag lange vingers die ook in de koffie is gedrenkt
daarbovenop weer een mascarpone mengsel laag
Voor dat de cacao erover heen gestrooid word ,laat ik het even wat opstijven in de koelkast
een uur of 4 en dan de cacaopoeder door de zeef erover heen strooien
En lekker dat ie is!!
Van het overgebleven eiwit ,klop er wat suiker door en poedersuiker ,en de oven in voor een lekkere merenque