Afrikaans rundvlees gerecht ...wat kun je je daar bij voorstellen
,lekker rundvlees gebakken in pindakaas ....
Een frisse dag ,dan vind ik het weer tijd voor een runderstoofpotje.
1pond rundvlees.....
2 grote uien
4 tenen knoflook
1wortel
gemberwortel ongeveer 1 cm
1 blik tomaten puree
pindakaas 4 lepels (zoutarm)
Peper ..
paprikapoeder
Gerookte paprikapoeder
grove chilipeper
250 ml runderbouillon (tablet zoutarm)
2 laurierbladeren
scheutje azijn.
Vlees in blokjes snijden..uien en wortel grof snijden
knoflook heel fijn snijden
In een pan met dikke bodem 4 lepels pindakaas warm laten worden, er zit genoeg olie in er hoeft verder geen boter of olie meer bij
Vlees bij de pindakaas en goed doorheen draaien ,we bakken het vlees zo met de pindakaas
Uien en knoflook ook hierbij doen en mee laten bakken en de gesneden gember
Wortels ook nog erbij en tomatenpuree
scheutje azijn ...
Bouillon van bouillontablet er bij ,
2 laurierbladeren erbij
peper ,gerookte paprikapoeder naar smaak...gemalen chilivlokken voor de pit
En dan deksel op de pan en laat het zo`n twee en een half uur sudderen
regelmatig roeren misschien nog tussendoor water toevegen als de saus te dik word
laat het vlees langzaam gaar pruttelen.
En zoals elk rundvleesgerecht eten we deze ook weer een dagje later.
Het is goed ingedikt door de uien en pindakaas ,
Je kunt het eten met rijst of aardappelen
Spercieboontjes zijn er lekker bij en een salade.
dag 2 lekker met gebakken aardappels