Surinaamse bami ...het werd eens tijd dat ik die ging maken...je ziet al de kleur op de foto die is veel bruiner
tomatenpuree en veel ketjap...en geen mie maar spaghettie en dan ook nog zoutarm erg lekker..met zelfgemaakte Surinaamse pindasaus
Wat heb ik gebruikt voor 2 pers.
250 gr spaghetti
250 gram kipdijfilet
1 ui
4 tenen knoflook
1a2 Spaans peper
gember 1 cm
1 stang prei
1 tomaat
bosje selderij
paar lepels citroensap
klein blikje tomatenpuree (Delmonte)
4 a 5 lepels ketjap (zoutarm)
1 blokje kippenbouillontabet zoutarm.
zonnebloemolie
Ik begin altijd met het snijwerk.
Snijd alle groente in plakjes en stukjes
Vlees in blokjes snijden.
water opzetten om de spaghetti te koken..die kook je zoals normaal..
Zonnebloemolie in de pan en het vlees aanbakken,
ui knoflook peper en gember erbij en even mee laten bakken.
De rest van de groente erbij alleen het selderijblad aan de kant houden .Die gebruiken we op het laatst.
Tomatenpuree ketjap, citroensap, en een beetje kokend water toevoegen en het bouillontablet.
Goed omscheppen.
Het citroensap maakt het net wat frisser want de zoutarme ketjap is wel heel zoet.
Is de spaghetti gaar en afgespoeld in de pan met vlees en groente erbij en goed omscheppen.
op het laatst de sellerieblad toevoegen.
Het is klaar ik bak er nog een eitje bij en wat komkommer erbij is ook lekker.
Het is smullen hoor.