Ik heb weer eens zin in witlof ,ik vind het een lekkere groente zeker als het uit de oven komt met kaas
Kaas was op en had ik pas in de gaten toen de witlof al op stond ,dan maar een paar plakken brie, lees ik dat er minder zout in zit dan 48 + kaas
Ik kook de witlof altijd even van tevoren bijna gaar ,gaat ook maar even in de oven om de kaas te laten smelten
1 pond witlof
half plakje ham ...(ik leg een beetje ham op de witlof voor de smaak,)
paar plakjes brie
1 halve eetlepel kerrie
theelepel uienpoeder
theelepel gedroogde peterselie
theelepel peper
boter om ovenschaal in te vetten
witlof ,schoonmaken harde achterkanten er af en wassen
koken tot bijna gaar is
ondertussen de kruiden bij elkaar mengen
Witlof goed uit laten lekker
oven op 200 graden voorverwarmen
ovenschaal invetten de witlof in de ovenschaal
de kruiden eroverheen witlof keren en ook daar de kruiden
ham erop leggen, is geen must ik vind het voor de smaak lekker en leg op elke stronk een reepje ham
daarbovenop de brie
dan kan het de oven in tot de brie gaat smelten
We gaan lekker smullen van de witlof ,ik heb er een tartaartje bij gebakken en nog wat komkomersalade gemaakt
Brie portie 100 gram is 0,5 g natrium
ham 1 plak 30gram is 0,3 g natrium; halve plak is 015 g