Dit gerecht kun je zo pittig maken als jezelf wilt ,Heb je hele scherpe pepers zul je er aan
1 genoeg hebben anders neem je er 2
De èèn houd van scherp en de ander vind 1 peper al teveel..maar het gerecht hoort pikant te zijn
Voor 2 pers.
3 ons kipdijfilet
1 a 2 pepers
2 tenen knoflook
1 rode ui
stukje gember a 2 cm
4 a 5 tomaten
1 lepel Griekse yoghurt
half glaasje water
1 lepel citroensap
halve theelepel korianderzaad
halve theelepel komijnzaad
halve theelepel kurkuma
zwarte peper uit de molen
flinke theelepel garam massala
verse koriander of peterselie
olijfolie
Ui ,knoflook ,Spaanse peper en gember heel klein snijden
Kipfilet in blokjes snijden
tomaten in blokjes snijden
Olijfolie in de pan en langzaam ui knoflook peper en gember aan fruiten
laat het langzaam zacht worden
Kipfilet kruiden met de gedroogde kruiden...je mag wat extra garam massala toevoegen of Oriëntaalse kruiden als je het lekker vind
De kipfilet in de wok erbij en even goed meebakken
Tomaten erbij
lepel yoghurt en het water citroensap
Roer goed door en laat het een minuut of 20 op half hoog vuur
Het moet ook inkoken en dan zitten de heerlijke kruiden allemaal in de kip
Als de kip gaar is wat verse koriander of peterselie erover strooien..gedroogde koriander is ook goed als je geen verse heb
Eet het lekker met Pakistaanse rijst en een Raita
Veel plezier met deze Pakistaanse maaltijd