Mac&Cheese...comfortfood ,gewoon lekker als je van romig, kaas ,pasta en bloemkool houd .
Want zo maak ik het met gezonde bloemkool
Kalkoenfilet bak ik even op hoog vuur ..want gerookte spekjes zijn te zout
Neem ;Jonge geraspte kaas, Emmentaler of mozzarella of mix het ...nog lekkerder... in deze kazen zit het minste zout in.
Niet iedereen houd ervan ...ik maak het alleen voor mijzelf..
Lekker dat het is ,ik heb nog wat over morgen als lunch met spinazie
Voor 1 persoon
1 ons kalkoenfilet
2 tenen knoflook
100 gram pasta
Bloemkool roosjes zoveel waar je zin in heb
halve zoutarme groentebouillontablet
uienpoeder
peper
olijfolie
voor de saus
25 gram roomboter
200 gram melk
2 afgestreken lepels bloem
150 gram geraspte kaas ..Mozzarella ,Emmentaler of jonge kaas
2 tenen knoflook
peterselie
zwarte peper uit de molen
halve zoutarme groente bouillontablet
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en kruid het met peper ,uienpoeder
Van de bloemkool roosjes afsnijden zoveel als je denkt nodig te hebben ..Maak er kleine roosjes van.
Knoflook heel fijn snijden en de peterselie.
Grote pan water opzetten als het kookt de pasta erin (let op verpakking hoelang)
Groentebouillontablet erbij en de bloemkool koken laten zonder deksel op de pan
Alles gaar na ongeveer 10 minuten afgieten en even koud afspoelen
ook de oven aanzetten op 200 graden
Ondertussen de kalkoenfilet bakken in olijfolie
goed om en om roeren tot alle kanten knapperig bruin gebakken is
WE gaan de saus maken;
Roomboter laten smelten met de knoflook .de bloem erbij even goed doorroeren de melk erbij, en halve zoutarme groente bouillontablet erbij.
En laat het een dikke saus worden.
Pan van het vuur ,en de helft van de kaas erdoor roeren
Peper en peterselie erdoor.
Pasta en bloemkool er door roeren en de kalkoenfilet kan er ook doorheen
Ovenschaal invetten en de Mac & cheese in de schaal
De rest van de geraspte kaas er over uitschudden
En plaats nu de schaal in de oven voor ongeveer 25 minuten
Daarna lekker smullen !!