Ik neem in Nederland tonijnbiefstukjes uit de diepvries.In het buitenland aan de zuidelijke kusten koop ik het vers bij de overdekte markthalletjes ..Zeker in Portugal heeft bijna elk dorp wel een markthal...
En ook met de paprika saus is het een Portugees gerecht
Voor de saus
klein blikje tomatenpuree
rode paprika en een gele paprika ,kan 2 rode paprika`s
Flinke ui allemaal in reepjes gesneden en een paar tenen knoflook
Peper, balsamicoazijn, paprikapoeder
Uien en knoflook aanbakken in olijfolie
blikje tomatenpuree erbij wat water en balsamicoazijn de kruiden en de paprika`s
Klein scheutje rum schudde ik erbij...krijgt het wat meer bite,en de alcohol verdampt
bij het mengsel.....lekker gaar laten pruttelen
De tonijn gaan we grillen in een grilpan
besprenkel de moten met wat balsamicoazijn
peper en zoutarme viskruiden erop
In de gloeiend hete grilpan even bakken rondom, het lekkerst is het als het van binnen nog rose is
Lekker met pomme duchese uit de oven en een heerlijke sla met rode ui en èèn van de heerlijke dressings die ik beschreven heb in dressings en sauzen
Het is een heerlijk maaltijd ,hier had ik er nog wat uitjes Monagask bij