Oosters maaltje ,is altijd goed gekruid
en wij zijn er een liefhebber van
Vandaag de Kip die gegaard is in saus en dan knapperig word in de oven.
We aten er Thaise rijstnoedels bij
En nu had ik er rempeh bij de pittige variant
We gaan beginnen
2 kippenbouten
1 sjalot
2 tenen knoflook
Spaans pepertje
gember bolletje
mandarijn (sap)
Z.A. ketjap
1 stengel prei
1 winterwortel
2ons sperciebonen even koken van te voren
half bakje champignons
1 blik tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
laos en serehpoeder
5 kruidenpoeder (Verstegen zonder zout)
Bruine basterdsuiker
Kip kruiden met 5kruiden poeder( laat het een half uur intrekken)
knoflook ui en peper fijn snijden
olijfolie in de wok en knoflook ,ui en peper in de pan op laag vuur
even glazig laten worden
kip even mee laten bakken aan beide zijden
tomatenpuree ,blik tomaten gember het sap van de mandarijn erbij
Kruiden toevoegen
Wortel in plakjes snijden en erbij evenals de champignons
Boontjes even apart koken.Prei op het laatst
Deksel op de pan en laat 50 min lekker pruttelen
In de oven leggen we op de bodem aluminumfolie
De kip gaat op het rooster
oven voorverwarmen op 200 graden
Na 50 min de kip uit de pan even uit laten druipen
We gaan de kip krokant roosteren
We doen een laagje bruine basterdsuiker over de kip strooien
en dan op het rooster in de oven leggen
ongeveer 10 min op 180 graden
Saus nog door laten verwarmen we doen de in stukken prei erbij en de
gekookte bonen
Nog even proeven of er nog kruiden bij moeten
Ik maakte er Thaise rijstnoedels bij
Dat hoeft maar 4 min. te liggen in kokend water
alleen een beetje groen van prei in de wok met wat ketjap en peper
en daar de noedels bij even door warmen en klaar is alles
de rempeh pikant erbij
Heerlijk gegeten weer