Ik heb amandelmeel in huis, meegenomen uit Spanje en was wat aan het zoeken wat ik er mee kon doen..
Veel recepten ,en ook pannenkoeken kon je er van maken en nog Koolhydraatarm ook ...en ze vullen veel meer als de gewone pannenkoek
Na 2 zit je vol echt vol ; Ik neem een zoete en een hartige ,toch alles uitproberen
Voor 3 grote pannenkoeken;
70 gram amandelmeel
2 eieren
200ml melk
zelf kaas geraspt en geschaafde amandelen
bosbessen ;ik heb die altijd in de diepvries liggen
voor de zoete gebruik ik wat roomboter om te bakken
voor de hartige pannenkoek olijfolie
ik had nog een half bekertje room daar had ik slagroom van geklopt met zoetstof
meel eieren en melk door elkaar heen roeren
olijfolie in de pan eerst de hartige
pannenkoek mengsel in de pan en gelijk wat geraspte kaas over strooien ,
het garen duurt wat langer als bij gewoon pannenkoekmeel
geef het de tijd op een niet te hoog vuur
Als de onderkant bruin is omdraaien en als het gaar is uit de pan
nog wat kaas erover en wat amandelschaafsel
Zoete pannenkoek
roomboter in de pan en beslag erbij en gelijk wat van de bessen
hetzelfde als bij normale pannenkoeken bakken
op deze had ik ook slagroom gedaan en wat losse bessen
Het waren dunne pannenkoeken en ik had er na 2 meer als genoeg
Ze zijn goed van smaak ...maar ik zou er aan moeten wennen
Ik vind een gewone pannenkoek lekkerder....maar deze zijn gezonder
zeker voor coelikie patiënten en goed voor een koolhydraatarm menu
Nu heb ik voor een tweede keer pannenkoeken gemaakt van amandelmeel,en het smaakte een stuk beter ,met slagroom en bosbessen..iets minder melk,beetje dikker beslag gemaakt
Kom gezellig langs bij mijn groeps F.B. Zoutarm maar wel lekker