Orzo een Turkse pasta die lijkt op een grote rijstkorrel, je kunt er verschillende kanten mee op en veel variëren.je kunt het maken als èènpansmaaltijd  of als aan pasta lekker gekruid met  Turkse Köfta en een salade

Ik heb het gekocht in een oosterse winkel net als gewone pasta gedroogd

Ik maak een eenvoudig Orzo gerecht ...maar het is superlekker en romig

Alles in een vreemde taal waar ik geen wijs uit kom ..dus proef regelmatig of het al of niet gaar is

na 10 minuten dus mooi gaar



Voor 2 pers.

Ik neem 1  1/2 koffiebeker  Orzo

halve zoutarme  kipbouillontablet 

3 tenen knoflook

peterselie

rode puntpaprika

citroensap

peper naar smaak

30 gram roomboter

30 gram zelf geraspte Parmezaanse kaas 

 

Water opzetten met halve bouillontablet ,als het kookt de orzo erbij  en laten garen reken op een minuut of 10

Afgieten  .roomboter erbij de tenen knoflook er boven uit knijpen  stukjes paprika er doorheen roeren de Parmezaanse kaas en op het laatst de peterselie  naar smaak wat peper erbij en een kleine kneep uit een citroen geeft het gerecht net het frisse

peper naar smaak

Lekker romig en goed van smaak 




lekker met Köfte in tomatensaus

complete maaltijd met de kikkererwtensalade

Salade mediterane met kikkererwten