Orzo een Turkse pasta die lijkt op een grote rijstkorrel, je kunt er verschillende kanten mee op en veel variëren.je kunt het maken als èènpansmaaltijd of als aan pasta lekker gekruid met Turkse Köfta en een salade
Ik heb het gekocht in een oosterse winkel net als gewone pasta gedroogd
Ik maak een eenvoudig Orzo gerecht ...maar het is superlekker en romig
Alles in een vreemde taal waar ik geen wijs uit kom ..dus proef regelmatig of het al of niet gaar is
na 10 minuten dus mooi gaar
Voor 2 pers.
Ik neem 1 1/2 koffiebeker Orzo
halve zoutarme kipbouillontablet
3 tenen knoflook
peterselie
rode puntpaprika
citroensap
peper naar smaak
30 gram roomboter
30 gram zelf geraspte Parmezaanse kaas
Water opzetten met halve bouillontablet ,als het kookt de orzo erbij en laten garen reken op een minuut of 10
Afgieten .roomboter erbij de tenen knoflook er boven uit knijpen stukjes paprika er doorheen roeren de Parmezaanse kaas en op het laatst de peterselie naar smaak wat peper erbij en een kleine kneep uit een citroen geeft het gerecht net het frisse
peper naar smaak
Lekker romig en goed van smaak
lekker met Köfte in tomatensaus
complete maaltijd met de kikkererwtensalade