Home; zoutarme recepten » visgerechten » scholletje bakken

Vandaag lekkere scholletjes gekocht op de markt een lekker visje  het komt uit zee ,

daarom eet ik het graag .

Bij ons zie je geen tilapia of pangafilet die vind ik smakeloos en ik heb een progamma gezien hoe ze gekweekt worden...Nooit meer..

De prijs valt ook mee van deze vis 

Vlug klaar is hij ook nog.

Ik kon het laten schoonmaken op de markt ,maar mijn man is thuis en die weet ook hoe je het het beste kan schoonmaken ,daar hoef ik niets in te doen.

 

 

En zo zie ik mijn visjes dan schoongemaakt en al,en zo passen ze ook in de pan

Schol herken je aan de oranje stippen op de huid

Vis kruiden met viskruiden van Versteegen en nog wat peper er over strooien

 

Vis moet zwemmen is het oude gezegde en ik doe een flinke laag zonnebloemolie in de pan

Goed heet laten worden ,doe een broodkorstje even in de olie houden om te kijken of de olie heet is borrelt het om het korstje kan de vis de pan in

Heel voorzichtig de vis in de pan leggen

vuur of warmte wat lager zetten en laat maar een paar minuten bakken ,met een spaan kijken of de vis los is van de pan en dan de vis omkeren

 

Het is al mooi bruin  geworden en de andere kant bakken we ook zo bruin

De vis kan uit de pan op het bord,er hoeft voor mij geen sausje bij vis heeft een lekkere smaak

Vis eten en snijden vanaf het midden van de vis naar de zijkant werken