Vandaag lekkere scholletjes gekocht op de markt een lekker visje het komt uit zee ,
daarom eet ik het graag .
Bij ons zie je geen tilapia of pangafilet die vind ik smakeloos en ik heb een progamma gezien hoe ze gekweekt worden...Nooit meer..
De prijs valt ook mee van deze vis
Vlug klaar is hij ook nog.
Ik kon het laten schoonmaken op de markt ,maar mijn man is thuis en die weet ook hoe je het het beste kan schoonmaken ,daar hoef ik niets in te doen.
En zo zie ik mijn visjes dan schoongemaakt en al,en zo passen ze ook in de pan
Schol herken je aan de oranje stippen op de huid
Vis kruiden met viskruiden van Versteegen en nog wat peper er over strooien
Vis moet zwemmen is het oude gezegde en ik doe een flinke laag zonnebloemolie in de pan
Goed heet laten worden ,doe een broodkorstje even in de olie houden om te kijken of de olie heet is borrelt het om het korstje kan de vis de pan in
Heel voorzichtig de vis in de pan leggen
vuur of warmte wat lager zetten en laat maar een paar minuten bakken ,met een spaan kijken of de vis los is van de pan en dan de vis omkeren
Het is al mooi bruin geworden en de andere kant bakken we ook zo bruin
De vis kan uit de pan op het bord,er hoeft voor mij geen sausje bij vis heeft een lekkere smaak
Vis eten en snijden vanaf het midden van de vis naar de zijkant werken