Ajam Besengeh ..vrij vertaald kip in kruidige kokossaus het is een makkelijk en een eenvoudig Indonesisch kipgerecht.
Iedereen kan het maken
Ik heb kipdrumsticks maar het kan ook met kipfilet dat is vlugger klaar...maar heb je de tijd laat het lekker lang garen
Ik ga eerst een boemboe maken niet moeilijk
Wel makkelijk als je een keukenmachine of een staafmixer met toebehoren heb
ik vind het een geweldig apperaat
4 tenen knoflook
1 a 2 sjalotten
1 Spaanse peper
4 kemirinoten (toko) je kunt ze even roosteren van tevoren
1 theelepl laos (galangawortel)
2 theelepels koenjit of kurkuma is het zelfde(geelwortelpoeder)
halve theelepel djinten (komijnzaad)
1 theelepel ketoembar ( korianderzaad )
olijfolie of sesamolie
Dit doen we allemaal bij elkaar en maken er de boemboe van helemaal fijn gemalen
Verder hebben we nodig;
kipdrumsticks of kipfilet
peper
kokosmelk klein pakje
citroensap
lemongras ik heb lemongras als pasta in een potje en neem er een theelepel van
olie om te bakken
Ik strooi rijkelijk met peper en koenjit over de de kipdelen
olie verwarmen en de kipdelen aan bakken rondom bruin
de boemboe erbij even goed met de kip door elkaar roerend bakken
De kokosmelk erbij citroensap ,lemongras even goed doorroeren en deksel op de pan laat maar langzaam garen
laatste minuten de saus wat inkoken op hoog vuur
Het heeft bij mij anderhalf uur staan garen...het vlees is zo mals het valt al bijna van het bot
het is heerlijk ..ik eet het vandaag alleen met groente maar het hoort eigenlijk met witte rijst erbij