Zalm het blijft een favoriet stukje vis , lekker als het gebakken word, of met een kruidig korstje uit de oven
Het is een makkelijk recept iedereen kan het maken ,ik ga gelijk beginnen
Voor 2 pers.
zalm vers zonder en met huid het kan allebei 250 gram
kwart bosje peterselie
2 knoflooktenen
zwarte peper uit de molen
zalmkruiden Euroma
1 lepel citroensap
1 ei
paar lepels panko (broodkruim)
Oven voorverwarmen 200 graden
knoflook heel fijn snijden
peterselie fijn snijden
ei scheiden we gebruiken alleen het eiwit ,klop dit even op
eiwit bij kruiden doen
peper zalmkruiden en de panko erbij even goed doorroeren en omscheppen
olijfolie in de schaal
zalm in de schaal leggen
daar bovenop het kruidenmengsel
15 a 20 minuten in de oven
Heb je een grilstand op je oven nog een paar minuten nagrillen
Lekker stukje zalm die heerlijk mals van binnen is met een krokant korstje
je kunt erbij eten wat je lekker vind aan groente en aardappelgerecht