Voor 2 pers.
250gr kipfilet
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode puntpaprika
2 kleine blikjes z/a tomatenketchup (DelMonte)
vers fruit 2 nectarines of abrikozen
inde winter een blik fruit
1 lepel gembersiroop
2 lepels z/a ketjap
theelepel sambal
1 kopje witte wijn
halve zoutarme kippenbouillontablet
zwarte peper
kerriepoeder
peterselie
lente uitjes
amandelschaafsel
olijfolie om te bakken
witte rijst
Olijfolie in de wok en ui en knoflook even glazig bakken.
kipfilet erbij in de wok, even op hoog vuur bruin bakken
Paprika erbij ook meebakken en goed omschudden
Tomatenpuree ,z/a ketjap en gembersiroop sambal en wat sap van het fruit uit blik (anders witte wijn) in de wok en de halve bouillontablet
laat alles goed gaar worden ,lekker even laten pruttelen
fruit erbij en als laatste peterselie en gesneden lenteuitjes
Op je bord pas het amandelschaafsel erop
Maak jouw eigen website met JouwWeb