Lang geleden dat ik het gegeten heb en ook zelf klaargemaakt heb

Wat kookboeken en sites nagekeken 

En mijn eigen draai er weer aangegeven.

En het is toch lekker ,sateetje erbij die lekkere pindasaus ook KHA 

Ik probeer het zo veel mogelijk op zijn Indonesisch te doen 

Je ziet teveel recepten van Gado gado ,maar sommige tippen niet aan het orgineel,laat het nu lekker een oosters gerecht blijven

 

 

Nodig voor de gado gado voor 2 personen

250 gram spercieboontjes

kwart bloemkool

broccoli 

100 gram tauge

halve paprika ,

witte kool of andere kool

komkommer

paprika

3 hardgekookte eieren

 

 

Maak je het voor meer mensen; 

Je kunt altijd variëren met de groente

 

paprika .komkommer  voor de opmaak die blijft knapperig

 emping is  zoutarm  ,gebakken uitjes en pindasaus 

kroepoek is  voor mijn man

Voor mij dan emping

 

Ik noem het ook wel  Indonesisische salade 

Het word koud gegeten ,alleen heb ik de pindasaus er warm bij

 

 

De groenten worden allemaal geblanceerd, wil je wat groenten gaar ...langer koken als je het knapperig wilt een paar minuten ,naar ieders smaak ,wel daarna onder koud water spoelen  zo  behoud het zijn knapperigheid...

Ik houd van bijna gare boontjes en bloemkool.

 

tauge moet 1 minuut gekookt worden het is een kiemgroente en er kan de coli bacterie inzitten of salmonella

 

Ik deed ook alles achter elkaar in dezelfde pan

Je kunt het een aantal uur van te voren klaar maken  en de schaal opmaken en de koelkast in

 

Schaal opmaak ;

groenten een beetje stapelen

eieren halveren en erboven op leggen

wat zoutloze kruiden strooien en peterselie naar je eigen smaak 

dan de pindasaus en de emping(kroepoek) en uitjes erover

je kunt er kleefrijst  of witte rijst bij geven 

 

klik op pannetje en ga naar Pindasaus



gado gado met sate ..mmmmm