Lang geleden dat ik het gegeten heb en ook zelf klaargemaakt heb
Wat kookboeken en sites nagekeken
En mijn eigen draai er weer aangegeven.
En het is toch lekker ,sateetje erbij die lekkere pindasaus ook KHA
Ik probeer het zo veel mogelijk op zijn Indonesisch te doen
Je ziet teveel recepten van Gado gado ,maar sommige tippen niet aan het orgineel,
Laat het nu lekker een oosters gerecht blijven
Nodig voor de gado gado voor 2 personen
Ik vind het ook ideaal om restjes die in de koeling liggen te gebruiken
250 gram spercieboontjes
kwart bloemkool
broccoli
100 gram tauge
witte kool of andere kool
paksoi
komkommer
paprika
2 hardgekookte eieren
Maak je het voor meer mensen;
Je kunt altijd variëren met de groente
paprika .komkommer voor de opmaak die blijft knapperig
emping is zoutarm ,gebakken uitjes en pindasaus
kroepoek is voor mijn man
Voor mij dan emping
Ik noem het ook wel Indonesisische salade
Het word koud gegeten ,alleen heb ik de pindasaus er warm bij en de saté uiteraard
De groenten worden allemaal geblanceerd of gekookt , wil je wat groenten gaar ...langer koken als je het knapperig wilt een paar minuten ,naar ieders smaak ,wel daarna onder koud water spoelen zo behoud het zijn knapperigheid...
Ik houd van bijna gare boontjes en bloemkool.
Paksoi doe ik even wokken ...neem ik niet altijd
tauge moet 1 minuut gekookt of even wokken worden het is een kiemgroente en er kan de coli bacterie inzitten of salmonella
Ik deed ook alles achter elkaar in dezelfde pan
Je kunt het een aantal uur van te voren klaar maken en de schaal opmaken en de koelkast in
Schaal opmaak ;
groenten een beetje stapelen
eieren halveren en erboven op leggen
wat zoutloze kruiden strooien en peterselie naar je eigen smaak
dan de pindasaus en de emping(kroepoek) en uitjes ook sesamzaadjes is erg lekker erover
je kunt er kleefrijst of witte rijst bij geven .
gado gado met sate ..mmmmm