Lang geleden dat ik het gegeten heb en ook zelf klaargemaakt heb

Wat kookboeken en sites nagekeken 

En mijn eigen draai er weer aangegeven.

 

 

Nodig voor de gado gado voor 2 personen

3 ons spersieboontjes

halve bloemkool

tauge

halve puntpaprika ,

komkommer

uitje

2 aardappels

3 hardgekookte eieren

 

Maak je het voor meer mensen;  spitskool  of Paksoi er nog bij

Je kunt altijd variëren met de groente

 

paprika .komkommer  en sla voor de opmaak

kroepoek of emping ,gebakken uitjes en pindasaus 

In kroepoek zit behoorlijk wat zout ,maar mijn partner 

die zo goed met mij mee eet vind het lekker ,en origineel hoort het  erbij

Voor mij dan emping

 

Ik noem het ook wel  Indonesisische salade 

Het word koud gegeten ,alleen heb ik de pindasaus er warm bij

 

 

De groenten worden allemaal geblanceerd, wil je wat groenten gaar langer koken als je het knapperig wilt een paar minuten ,naar ieders smaak ,wel daarna onder koud water zo  behoud het zijn knapperigheid...Ik houd van bijna gare boontjes en bloemkool

 

Ik deed ook alles achter elkaar in dezelfde pan

Je kunt het een aantal uur van te voren klaar maken  en de schaal opmaken en de koelkast in

 

Schaal opmaak ;

onder sla  en dan de groenten een beetje stapelen

eieren halveren en erboven op leggen

wat zoutloze kruiden strooien en peterselie naar je eigen smaak 

dan de pindasaus en de emping(kroepoek) en uitjes erover

je kunt er kleefrijst  of witte rijst bij geven 

 

klik op pannetje en ga naar Pindasaus



opmaak ;eerste foto zonder pindasaus                                   met pindasaus 


gado gado met sate ..mmmmm