Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Gevuld Turks brood

 

 

Een makkelijke lekkere maaltijd 

Je kunt er alle kanten mee op om zo`n brood te vullen

Ik houd het vandaag op rundergehakt met groente veel kruiden en kaas  om het af te maken ...


Voor 2 pers.

1 Turks brood

250 g rundergehakt

1 ui

 3 tenen knoflook

halve courgette of 1 kleine courgette

half bakje champignons

halve rode paprika

peterselie 

bieslook

basilicumblaadjes

handje geraspte kaas

halve mozzarella 

verse roomkaas

halve  zoutarme runder bouillontablet

halve lepel gerookte paprikapoeder

peper

chilivlokken naar smaak

paprikapoeder

2 lepels Italiaanse gedroogde kruiden van Verstegen

olijfolie

 

Gehakt rul bakken  ui en knoflook fijn snijden mee laten bakken ,ondertussen courgette paprika en champignons in kleine stukjes snijden en ook in de pan en alles lekker bakken de droge kruiden erbij en laat alles in een kwartier gaar worden op half hoog vuur.

De versgesneden  kruiden erbij en even door roeren .


 

Als het vlees bakt oven voorverwarmen op 200 graden (hete luchtoven)

Van het brood het bovenste gedeelte afsnijden , ( netjes  het moet er weer bovenop) het kapje

Het brood uithollen. en lichtjes insmeren met  met kruidenkaas o.a. Phyladelphia met tuinkruiden


 

 

Het brood vullen met het vleesgroentemengsel  beetje geraspte kaas erop en wat plakken mozzarella.

Het kapje brood erboven op en dan voor 10 a 15 minuten de oven in

Als de kaas gesmolten is kan het uit de oven

Het brood is lekker knapperig