Lekkere karbonaadjes is niks mis mee, maar je hoort vaak ze zijn zo taai...dan worden ze te lang gebakken ..Ik wil hem graag mals dus bak hem niet te lang
Hoe ik ze het lekkerst vind??
2 personen
2 karbonaadjes
2 tenen knoflook
peterselie
ui
olijfolie
roomboter
half kopje kippenbouillon
peper
paprikapoeder zoet
pikante paprikapoeder
Karbonaadjes kruiden knoflook klein en peterselie fijn en erover strooien allebei de kanten goed indrukken en een half uurtje laten staan
Ondertussen ui klein snijden
Olijfolie in de pan goed heet laten worden
karbonaadjes in de pan, ietsje het vuur terugdraaien
3 minuten aan elke kant bakken.
karbonaadjes uit de pan nemen
ui in de olijfolie
nog wat olijfolie er bij doen als het te weinig is
Als de ui zacht is gebakken,
bouillon erbij...geen bouillon??
Even kokend water en een half zoutarm kippenbouillon tablet erbij ,even laten doorkoken en een klontje roomboter erbij en even goed doorroeren
Karbonaadjes erbij en even doorlaten warmen
lekker met groente en gebakken krieltjes...
de karbonaadjes zijn echt mals en toch gaar
Dit gerecht kun je ook maken van varkensfilet ,precies hetzelfde kruiden ,en bakken ,en ook deze lapjes zijn nu lekker mals en niet taai als je het te lang bakt