Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » karbonaadjes en filet lekker mals

Lekkere karbonaadjes is niks mis mee, maar je hoort vaak ze zijn zo taai...dan worden ze te lang gebakken ..Ik wil hem graag mals dus bak hem niet te lang

Hoe ik ze het lekkerst vind??

 2 personen

 2 karbonaadjes

 2 tenen knoflook

peterselie

ui

olijfolie

roomboter 

half kopje kippenbouillon

peper 

paprikapoeder zoet 

pikante paprikapoeder

 

 

Karbonaadjes kruiden knoflook klein en peterselie fijn en erover strooien allebei de kanten goed indrukken en een half uurtje laten staan

Ondertussen ui klein snijden

Olijfolie in de pan goed heet laten worden

karbonaadjes in de pan ietsje het vuur terugdraaien

3 minuten aan elke kant bakken

karbonaadjes uit de pan nemen

ui in de olijfolie

nog wat olijfolie er bij doen als het te weinig  is

 

 

Als de ui zacht is gebakken bouillon erbij...geen bouillon?? Even kokend water en een half zoutarm kippenbouillon tablet  erbij ,even laten doorkoken en   een klontje roomboter erbij en even goed doorroeren

Karbonaadjes  erbij en even doorlaten warmen


lekker met groente en gebakken krieltjes...

de karbonaadjes zijn echt mals en toch gaar



Dit gerecht kun je ook maken van varkensfilet ,precies hetzelfde kruiden ,en bakken ,en ook deze lapjes zijn  nu lekker mals en niet taai als je het te lang bakt