Een schotel vol gezonde groente een lekkere vleessaus en een topping van mozzarella ipv een bechamelsaus
Ik vind dat lekkerder en het is minder machtig
Mijn Lasagne ..met een gedeelte van lasagne bladeren en een laag courgette plakken
In de saus ook veel groente..en alles bij elkaar een schotel die zo lekker is
Comfortfood maar wel gezond
Wat heb je nodig voor 2 a 3 pers.
250 gr rundergehakt
1 courgette
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 stengel prei
halve rode paprika
1 spaanse peper
2 tomaten
6 gedroogde lasagne vellen
1 mozzarella
handje geraspte Parmezanse kaas( zelf raspen)
1 groot blik tomatenpuree van Delmonte
1 blik gepelde tomaten
1 glas rode wijn
1.5 a 2 dl bouillon
of kokend water met een halve runderbouillontablet (zoutarm)
gedroogde basilicum
gedroogde oregano
witte peper
paprikapoeder
lepel gedroogde Italiaanse kruiden
handje verse baslicumblaadjes
olijfolie
Oven voorverwarmen op 200 graden
ovenschaal invetten
ui knoflook en peper fijn snijden en glazig bakken ,gehakt erbij op hoog vuur rul bakken
Met paprikapoeder en peper kruiden
prei snijden en paprika
Is het vlees bruin , prei en parika erbij even omscheppen
tomatenpuree erbij en het blik tomaten en weer omscheppen
rode wijn en bouillon erbij.
En de rest van de gedroogde kruiden
Laat het even pruttelen
Courgette in de lengte in plakken snijden
2 tomaten in plakken snijden
In de ovenschaal de bodem bedekken met de bolognese saus
plakken lasagne vellen erop leggen
Daarbovenop weer een laag saus en nu de Courgette plakken erop leggen
Dan weer saus en de lasagne vellen erboven op
Als laatste laag de tomatensaus
Hier bovenop de tomatenplakken
Blaadjes verse basilicum
rasp wat parmezaanse kaas erover en snij de Mozzarella in plakken en op de schotel leggen
Ik sprenkel er wat olijfolie over
Nu is hij klaar om de verwarmde oven in te gaan ongeveer 25 a 30minuten
En daarna kunnen we lekker eten !!