27-2-2019
Het is warm 20 graden ...warmte record en er ligt een eendeborst-filet in de diepvries
en nu is het mooi weer ervoor om deze te roken.
We gaan het uitproberen en zijn ook nieuwsgierig.
Warm roken buiten met 2 spiritusbranders
En voor eend nemen we appelmot
Ik heb een grote filet genoeg voor 2 personen
Eigenlijk behandel ik de filet hetzelfde als of ik hem ga bakken
De velkant kruislinks inkepen en dan kruiden
ik gebruikte;
witte peper
knoflookpoeder
uienpoeder
z/a vleeskruiden van Versteegen
Provinciaalse kruiden (lekker veel)
laat het goed intrekken voor een paar uur.
Rookoven klaar maken
zilverfolie erin voor het vet op te vangen en gebruik 1 eetlepel appelmot
Deksel erop en hij kan aan ..
Half uur is meer als genoeg dan komt hij er mooi rose uit zoals het hoort
Je kunt hem nu gelijk eten ...hij is warm...of je eet het koud kan ook natuurlijk ook bij een salade
Wil je de eendeborstfilet wat later eten ,even in een droge koekenpan op de velkant opbakken.
lekker met een crème de cassis saus