Home; zoutarme recepten » feestelijk eten » Gerookte eendeborstfilet

27-2-2019 

Het is warm 20 graden ...warmte record en er ligt een eendeborst-filet in de diepvries

en nu is het mooi weer ervoor om deze te roken.

We gaan het uitproberen en zijn ook nieuwsgierig.

Warm roken buiten met 2 spiritusbranders

En voor eend nemen we appelmot




Ik heb een grote filet genoeg voor 2 personen

Eigenlijk behandel ik de filet hetzelfde als of ik hem ga bakken 

De velkant kruislinks inkepen  en dan kruiden

ik gebruikte;

witte peper

knoflookpoeder

uienpoeder

z/a vleeskruiden van Versteegen 

Provinciaalse kruiden (lekker veel)

laat het goed intrekken voor een paar uur.

 

Rookoven klaar maken

zilverfolie erin voor het vet op te vangen en gebruik 1 eetlepel appelmot

Deksel erop en hij kan aan ..

Half uur is meer als genoeg dan komt hij er mooi rose uit zoals het hoort

 


Je kunt hem nu gelijk eten ...hij is warm...of je eet het koud kan ook natuurlijk ook bij een salade

Wil je de eendeborstfilet wat later eten ,even in een droge koekenpan op de velkant opbakken.

lekker met een crème de cassis saus


creme de cassissaus