Ik heb al eens een cake gemaakt met yoghurt en zonnebloemolie en weet daarom al dat ik het lekker ga vinden ..Ik ben alleen vergeten hem op te schrijven
Dat doe ik nu wel ook om het vlug terug te kunnen vinden
Eigenlijk schrijf ik het voor mijzelf op, en iedereen mag mee kijken en ook mee bakken
Er zijn vele recepten op internet te vinden van een cake met yochurt en zonnebloemolie ...
ik vind het op deze manier lekker
Wat hebben we nodig;
300 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
3 eieren
1 zakje vanille suiker
3 eieren
300 gram Griekse yoghurt 10 % vet
50 gram zonnebloemolie
100 gram walnoten
1 kleine appel
4 lepels honing
half lepeltje citroensap
kaneel
Oven voorverwarmen op 180 graden (hete lucht oven)
Bakblik invetten of bakpapier erin
Appel schillen en in kleine blokjes snijden kaneel erover strooien en mengen met 1 lepel honing
Walnoten hakken en mengen met 1 lepel honing
Eieren met suiker en vanillesuikermet de mixer luchtig kloppen
de overgebleven honing erdoor kloppen
Op het laatst de yoghurt ,olie en beetje ciroensap er doorheen mixen
Bloem met bakpoeder door de zeef boven het eimengsel en spatel dit erdoorheen
noten met de honing en de appel met de honing door het mengsel scheppen
Schud het mengsel in je bakvorm en plaats hem in de oven
Kijk na 40 minuten of de cake gaar is door even met een sateprikker tot het midden te prikken,is deze droog dan is de koek gaar .
Nog wat langer in de oven en de cake word te donker, alufolie erop leggen .
Cake uit de oven en laten afkoelen
Ik maakte een topping van 150 ml slagroom
2 lepels mascarpone
1 zakje vanillesuiker
vloeibare zoetstof (naar smaak) ...maar suiker kan ook.
Klop dit met de mixer tot een stevige rooom
crunch erover en je heb bij de koffie een lekkere traktatie