Ze zijn er nog even die lekkere asperges, officieel tot 24 juni,maar te koop zullen ze nog wel even blijven we kunnen er nog even van genieten.
Je hoeft niet perse de lange rechte te nemen ,als ze wat krom zijn en niet van gelijke lengte zijn asperges goedkoop en de smaak is het zelfde.
Ik neem 1 kg voor 2 personen ,we gaan het romig maken en komt uit de oven...
Ik had twijfels is een eigen recept,maar het was smullen..we aten er zalmfilet bij
2 pers.
1 kg asperges
half bakje zuivelspread met kruiden
half potje slagroom
beetje jong belegen geraspte kaas (liefst zelf raspen)
( ik vond Mestreechse sjink bij Jan Linders;Zuiden van het land) en daar zat zo weinig zout in ,ik nam 2 plakjes voor er doorheen)
Verse kruiden ;bieslook peterselie ,lavas
(groeit goed in mijn kruidentuin)
peper uit de molen
roomboter
Asperges schoonmaken harde onderkanten er af snijden en goed schillen
Op zetten in ruim water met lavas (maggiplant en persillade (peterselie met knoflook heel fijn gesneden)
Als de asperges gaar zijn na een minuut of 10 afgieten
Oven voorverwarmen op 180 c.
Zuivelspread met de room geraspte kaas goed mengen en de verse kruiden er doorheen roeren,,Ik doe de sjink er door
Beetje van dat mengsel op de bodem van de ovenschaal schudden
Asperges erop leggen eieren pellen en in plakjes op de asperges en de rest van de saus eroverheen schudden
Wat reepjes roomboter erbovenop
En in de voorverwarmde oven zetten voor ongeveer 20 minuten
In die tussentijd kun je de zalm bakken of ander vlees naar keuze
Eet smakelijk