Ik heb wat veel groente in huis ,en er word ook een paar dagen niet gekookt ,dan maar een soep voor de lunch maken...
Witlof is voor mij zelf ook een primeur ,
ik heb het nooit gegeten en nooit gemaakt
Maar een soep maken dat is eigenlijk zo simpel en vlug klaar
Alleen de smaak van witlof ik had mijn twijfels
Maar ik ben overtuigd hij is heerlijk
Wat gebruikte ik voor 3 grote kommen
1 pond witlof
3 stengels bleeksellerie
2 tenen knoflook
1 ui
1 Spaanse peper(als je van pit houd)
groentebouillontablet z/a
peper
1 eetlepel gedroogde lavas
kookroom
1 lepel mascarpone(niet op foto)
ui en knoflook en eventueel pepertje fijn snijden en wokken in olijfolie
bleekselderij in ringen snijden
en meebakken .
Witlof wassen onderkantjes eraf snijden en in grove stukken snijden
En ook in de pan even mee wokken.
Ondertusen waterkoker aan zetten voor de bouillon
Of als je groentebouillon heb is dat nog beter
Ik doe er zelf altijd zoveel bouillon bij
tot de groente helemaal onderstaat
Kruiden erbij en half tot heel groente bouillontablet z/a er bij.
en laat het een minuut of 20 koken
tot alles gaar is
Ik schud altijd alles over in een kleiner pannetje ,even af laten koelen en dan glad mixen met de staafmixer ...kookroom naar smaak en 1 lepel mascarpone erbij en nog even de staafmixer erdoor..Nu heb je de romige witlofsoep
Ik heb eieren gekookt vind een ei in zo`n soep altijd erg lekker wat lente uitjes erover
Ik heb er een paar snippers ham ingedaan ,maar dat laat ik aan iedereen zelf over...eet je brood dan krijg je genoeg zout binnen.
Heerlijk soepje vlug klaar ,vult goed door de room en de mascarpone het eitje..( ik zit vol van 1 kom )