Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Ik kruid deze soep met Marokkaanse kruiden ..harissa en Ras El hanout zijn hier de belangrijkste van 

Ras el hanout koop ik ook altijd in een Marokkaanse winkel ,stukken voordeliger 

Daarom vooral noem ik deze soep een Marokkaanse broccolisoep..ik heb het zelf verzonnen.

Recept bestaat niet 

Lekkere linzen (lentilles)  erin  voor een bite  het behoort tot de peulvruchten

gedroogd kun je ze in verschillende kleuren kopen supergezond

Ik heb nu een blikje genomen het was al 12 uur en ik wilde er een lunchsoep van maken en dan heb je niet zoveel tijd meer.

Blik linzen in de zeef en goed met koud water spoelen is het meeste zout eruit

Wat heb ik gebruikt ;

1 struik broccoli ( 1 pond)

1 ui

3 tenen knoflook

2 theelepels harissa als je van pittig houd

1 dessertlepel ras el hanout

1 lepel gedroogde lavas of verse lavas

1 blikje linzen

basilicum

olijfolie

7d l bouillon of heet water met 1 zoutarme groentebouillon tablet

 

Ui en knoflook fijn snipperen  en aan  fruiten in olijfolie  harissa erbij en ook even mee laten bakken 

broccoli in grote  stukken snijden ,het hoeft niet zo fijn want de staafmixer pureer je het tot  een gladde massa

 

Laat ook maar even meebakken Ras el Hanout er bij en goed doorroeren en  bakken

de bouillon erbij en de lavas

Je kunt altijd nog peper of harissa toevoegen voor mij was het gekruid genoeg.

na een minuut of 20 is de broccoli gaar en we n gaan het met de staafmixer pureren 

Vind je het te dik kan er altijd nog wat bouillon bij of kokend water

nu klein gesneden basilicum erbij en de linzen

Nog even doorwarmen en we kunnen aan tafel

Deze soep is door ons goedgekeurd

EET SMAKELIJK