Ik kruid deze soep met Marokkaanse kruiden ..harissa en Ras El hanout zijn hier de belangrijkste van
Ras el hanout koop ik ook altijd in een Marokkaanse winkel ,stukken voordeliger
Daarom vooral noem ik deze soep een Marokkaanse broccolisoep..ik heb het zelf verzonnen.
Recept bestaat niet
Lekkere linzen (lentilles) erin voor een bite het behoort tot de peulvruchten
gedroogd kun je ze in verschillende kleuren kopen supergezond
Ik heb nu een blikje genomen het was al 12 uur en ik wilde er een lunchsoep van maken en dan heb je niet zoveel tijd meer.
Blik linzen in de zeef en goed met koud water spoelen is het meeste zout eruit
Wat heb ik gebruikt ;
1 struik broccoli ( 1 pond)
1 ui
3 tenen knoflook
2 theelepels harissa als je van pittig houd
1 dessertlepel ras el hanout
1 lepel gedroogde lavas of verse lavas
1 blikje linzen
basilicum
olijfolie
7d l bouillon of heet water met 1 zoutarme groentebouillon tablet
Ui en knoflook fijn snipperen en aan fruiten in olijfolie harissa erbij en ook even mee laten bakken
broccoli in grote stukken snijden ,het hoeft niet zo fijn want de staafmixer pureer je het tot een gladde massa
Laat ook maar even meebakken Ras el Hanout er bij en goed doorroeren en bakken
de bouillon erbij en de lavas
Je kunt altijd nog peper of harissa toevoegen voor mij was het gekruid genoeg.
na een minuut of 20 is de broccoli gaar en we n gaan het met de staafmixer pureren
Vind je het te dik kan er altijd nog wat bouillon bij of kokend water
nu klein gesneden basilicum erbij en de linzen
Nog even doorwarmen en we kunnen aan tafel
Deze soep is door ons goedgekeurd
EET SMAKELIJK